Pompás előétel, de köret is lehet: marinírozott zöldségek

padlizsán recept paprika zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 500 g padlizsán
  • 500 g t.v. paprika
  • 15 g só
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g fehérborecet
  • 5 g őrölt bors
  • 10 g petrezselyemzöld
  • 800 g víz
  • 100 g étolaj (50 g a sütéshez, 50 g az öntetbe)
Marinírozott paprika és padlizsán Forrás: Keverd újra, Buday!/LifeTv

Elkészítése:

A padlizsánt centi vastag szeletekre vágom. Sütőpapíron, az előmelegített 210 fokos sütőben megsütöm az olajpermettel bevont padlizsánkarikákat. A paprikát egészben megsütöm, ezt követően könnyedén le lehet húzni a bőrét. Egy tálban klasszikus salátaecetet készítek. A sót és a kristálycukrot kikeverem a fehérborecettel, majd felöntöm vízzel. Napraforgóolajat, őrölt borsot és apróra vágott petrezselyemzöldet keverek hozzá. Még forrón, ahogy kivettem a sütőből a padlizsánkarikákat, beleteszem a salátalébe a még meleg paprikával együtt. Hagyom állni, érlelődni egy-két órát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.