Ma van Julia Roberts 51. születésnapja. A világ legszebb nőjének és a legszebb mosolyú nőnek is többszörösen megválasztott színésznőt ritkán látott fotóival ünnepeljük.

Julia filmes karrierje 1988-ban kezdődött, és már egy évvel később az Acél magnóliákért Oscarra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. 1990-ben aztán jött a Micsoda nő!, vele egy újabb Oscar-jelölés és a világhírnév Richard Gere oldalán. Kevesen tudják, de a prostituált Vivian Ward szerepét Meg Ryan, Sandra Bullock és Sarah Jessica Parker is visszautasította. Talán az égiek is úgy akarták, hogy a szerep a nagy, göndör hajával és széles mosolyával minden nézőt elbűvölő Julia Robertsé legyen. 

Ezek után természetesen sorra jöttek a főszerepek. Az Egy ágyban az ellenséggel, A Pelikán ügyirat, az Álljon meg a nászmenet!, az Édesek és mostohák, a Sztárom a párom és az Oltári nő, hogy csak a leghíresebbeket említsük. Aztán 2001-ben az Erin Brockovich – Zűrös természet című filmben nyújtott alakításért Julia végre az Oscar-szobrot is megkapta. A 2000-es évek kicsit visszafogottabra sikerültek. Az Ocean's-filmek és a Mona Lisa mosolya talán a leghíresebb ebből az időszakból, majd jött 2010 és az Ízek, imák szerelmek. Az elmúlt években a Szemekbe zárt titkokban volt a legemlékezetesebb főszerepe. Manapság viszont újra sokat hallani a színésznőről. Az Amazonra novemberben érkezik Homecoming című sorozatának első évada, év végén pedig jön a Ben is back című dráma, amelynek kapcsán már Oscar-esélyt emlegetnek.

Kattints a képre, és nézd meg Julia Roberts legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatait a '90-es évekből!

Forrás: Getty Images

Juliát 1989 óta rendszeresen látjuk a vörös szőnyegen. Több izgalmas divatpillanat és nem kevés divatbaki fűződik a nevéhez. A legemlékezetesebb talán a hónaljszőrös villantás volt a Sztárom a párom londoni premierjén. A kritikus hangokra a színésznő viszont csak ennyit mondott: „Nem tudják, hogy engem a hónaljszőröm után fizetnek?” A színésznő mindig is karakán és bátor volt, főleg kisugárzása és mosolya bűvölte el a rajongókat. A People magazin ötször választotta meg a világ legszebb nőjének, először 1992-ben, legutóbb pedig 2017-ben. Stílusérzéke viszont soha nem volt ennyire kifinomult, elég csak a 2014-es Golden Globe-on viselt ruhájára gondolni, amikor a fekete estélyi alá inget vett.

A 2014-es Golden Globe-on viselt ruhája nem volt jó választásForrás: Getty Images/WireImage/Jeff Vespa

Amiben viszont abszolút követendő példa, az a természetessége. A hétköznapokban Julia egyáltalán nem használ sminket, sokkal inkább a kozmetikumokra helyezi a hangsúlyt, mint a sminkekre. Azt nem tudni, hogy plasztikai beavatkozást végeztetett-e, de az biztos, hogy látszanak rajta az öregedés jelei, és nem is szeretné őket drasztikusan eltüntetni vagy csökkenteni. Az 51 éves Julia Roberts igazi természetes szépség.

Az 51 éves Julia Roberts igazi természetes szépségForrás: Getty Images