Ezeket a hibákat soha ne kövesd el hajszárítás közben

Forrás: Shutterstock -
frizura haj tippek hajmosás hajszárítás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert stylist, Anthony Nader elárulta, milyen hibákat véthetünk hajszárítás közben. Ha te is elköveted ezeket, akkor ne csodálkozz, ha a hajad erőtlenné és töredezetté válik.

Leveszed a hajszárítóról a fúvócsövet

Ha a hajunkat szárítjuk, sokszor levesszük a hajszárítóról a fúvócsövet. Pedig ezt nagyon rosszul tesszük, hiszen pontosan a haj felszínét célozzuk meg vele, és segítségével ragyogóbbnak, simábbnak fog tűnni.

Hajmosás után azonnal szárítasz

Szakértők szerint akkor is hibát követünk el, ha a hajmosás után egyből szárítani kezdjük a hajunkat. Érdemes megvárni, hogy a nedvesség 80 százaléka távozzon a hajunkból és csak ezután fésüljük, szárítsuk, így kevésbé töredeznek a hajszálak.

Ezeket a hibákat ne kövesd el hajszárításkor Forrás: Thinkstock

Sok hajformázót használsz

A kevesebb gyakran több: igaz ez a különböző hajformázókra is. Ha túl sok ilyen terméket teszünk a hajunkra, azzal csak ártunk neki, ugyanis a fejbőr zsírossá, a hajvégek pedig töredezetté válhatnak.

Nem választod szét a tincseket

Ügyelj rá, hogy a hajadat ne egyben szárítsd meg, hanem mindig oszd részekre, és haladj sorban a tincsekkel.

A nagy hő ártalmas lehet

Hajszárítás alatt ne mindig forró levegővel száríts, a nagy hő ugyanis nem tesz jót a hajadnak – ajánlja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.