Egy 3 éves kislány, Dorothy Eady a halál torkából visszatérve egyszer csak bejelentette a szüleinek, hogy ő bizony nem más, mint egy egyiptomi papnő reinkarnációja. Nem is akárkié, hiszen előző életében I. Széthi (I. Seti) fáraó szeretője volt, még várandós is lett tőle, majd öngyilkosságba menekült. Korábban is írtunk már olyan gyerekekről, akik beszámoltak előző életükről, de ez most teljesen egyedülálló eset.

Dorothy 1904. január 16-án született London külvárosában. Háromévesen kiesett a lakásuk ablakából, és az orvosok úgy hitték, a kislány nem fogja túlélni a balesetet. Ez az élmény azonban nem hatott traumatikusan rá, sőt. A baleset után Dorothy élénknek kezdett visszaemlékezni több ezer évvel ezelőtti életére.

Pár évvel később a szülei számára a British Múzeumban tett látogatás csupán egy érdekes családi programnak indult. Ám az egyiptomi kiállításnál döbbenten figyelték, ahogy lányuk a szobrok előtt letérdel és megcsókolja a lábukat, valamint I. Széthi múmiájánál és az abból a korszakból való műemlékeknél a kislány ki is jelentette, hogy ezek a régi hazájából származnak, és ő egykor szerette a fáraót.

Dorothy EadyForrás: YouTube

I. Széthi (i. e. 1323 – i. e. 1279) az újbirodalmi 19. dinasztia második fáraója volt, II. Ramszesz apja. Meglepően idősen került trónra, és csupán 11 évet uralkodott. Ő volt az, aki hadjárataival és nagyszabású építkezéseivel megalapozta, hogy fia az ókori Egyiptom legjelentősebb uralkodójává válhasson.

Dorothy elkezdte beleásni magát az ókori egyiptomi kultúrába, a megszállottjává vált. Keresztény neveltetése ellenére az ókori vallás irányába mozdult el a hite. Annyira vágyott egykori hazájába, hogy 1931-ben feleségül ment egy egyiptomi férfihez, Emman Abdel Meguidot-hoz. Kairóban Dorothy angoltanárként dolgozott, és bár házasságából két gyermeke is született – az elsőt Setinek nevezte el –, azt előző életének emlékei beárnyékolták.

Látomásai voltak, amelyek az évek előrehaladtával egyre sűrűbbé váltak. Ezekben régi családját is többször látta, de egyfajta transzba esve még hieroglifákat is rajzolt, sőt, egykori nevére is rátalált, Bentreshy. Egyik éjjel arra ébredt, hogy maga a fáraó ül az ágya végében. Ez volt az a pont, ahol a férje elvált tőle.

Dorothy szerint apja a fáraó egyik katonája, anyja pedig egy zöldségárus nő volt. Őt azonban igen korán, háromévesen elvesztette – érdekes összefüggés –, apja pedig az abydosi templomba adta, így vált papnővé. Bár szüzességi fogadalmat tett, ezt azonban megszegte, amikor az élő istennel, I. Széthi fáraóval találkozott.

I. Széthi fáraóForrás: AFP

Szerelmesek lettek, Dorothy, azaz Bentreshy pedig teherbe esett. A templom főpapja azonban elmondta neki, hogy ez a helyzet hatalmas bűncselekmény Isis ellen, és sok problémát okozna a fáraónak, ezért a fiatal nő úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el.

19 év után Dorothy Eady úgy döntött, hogy Kairóból Abydosba költözik, ekkor 52 éves volt. A Pega-the-Gap-hegy közelében lelt otthonra, mely az ókori hiedelmek egyik központi helye. Ebben az életszakaszban Omm Setynek hívták , azaz „Széthi anyjának”. Omm Sety hitte, hogy végre hazatért.

Vajon be tudta bizonyítani a kutatóknak, hogy nem csaló? Lapozz tovább!