Sophia M. Phildius illusztrátor először vett részt az Inktober kihívásban, ám ő nemcsak egyszerűen minden nap rajzolt valamit, hanem egy egész várost alkotott, minden háznak megadva a maga történetét. Lenyűgöző végigkísérni, ahogy Inktown 31 nap alatt „felépült”.

Az Inktober kihívást 2009-ben indította el Jake Parker illusztrátor. Célja nem kevesebb volt, mint hogy saját készségeit fejlesztve minden egyes nap rajzoljon, ezáltal pedig erre ösztönözzön másokat is. Azóta évente több ezer művész vesz részt a kihívásban.

Minden ház Sophia képzeletének a szüleménye. Amikor elkezdte őket rajzolni, még nem volt konkrét elképzelése arról, hogy az egyes épületek miként fognak kinézni. Ez az előzetes tervnélküliség gondoskodott a folyamatos változásról és a végtelen kreativitás megéléséről. Megpróbált annyi részletet adni minden házhoz, amennyit csak tudott, egy akkora papíron, amely csak a padlón fért el.

Sophia M. Phildius egy hónap alatt rajzolta meg a fantáziavárost, InktowntForrás: Instagram/sophia.m.phildius

Bár minden épületemhez saját történetem van, azt akarom, hogy a nézők megtalálják a sajátjukat.  

Képzeld el, mi történt a vásáron. Találd ki, vajon miért égett le a ház, és hogy ki él a kastélyban! Az egész a fantáziádra van bízva.

Sophia a saját házát is megrajzolta, méghozzá utolsóként. Te beköltöznél hozzá?

Kattints a képre, és nézd meg Inktown városát:

Forrás: Instagram/sophia.m.phildius