5 praktikus ötlet, amire felhasználhatod a folpackot

Forrás: Shutterstock -
praktikus otthon háztartás folpack ötlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A folpackot általában az ételek csomagolására használjuk. Ám ennél sokkal több mindenben lehet a segítségünkre ez az átlátszó tekercs. Mi most összegyűjtöttünk 5 alternatív felhasználási módot, amellyel megkönnyítheted az életedet.

1. Őrizd meg a szép sárga banánt

Bár éretten édesebb, sokan nem szeretjük a megbarnult banánt. Lassíthatod az érést, ha a végét betekered folpackkal és nem teszed a hűtőbe.

A banán érését lassíthatod, ha a végét betekered folpackkal és nem teszed a hűtőbe Forrás: Shutterstock

2. Így használd a telefonodat a konyhában

A mai internetalapú világban gyakran használjuk a mobiltelefonunkat egyfajta receptes könyvként. A liszt és egyéb sütés-főzéssel járó lehetséges foltok ellen kiválóan megvédheted a telefonodat, ha egyszerűen körbetekered folpackkal.

3. A robotgép nem szemetel többé

Annak, aki szeret sütni, a robotgép már alapfelszerelésnek számít a konyhájában. Ők azonban pontosan tudják, hogy a száraz hozzávalók éppúgy szét tudnak szórodni, mintha egy normál tálban végeznék a műveletet. Egyszerűen csak tekerd körbe a robotgépet folpackkal.

7 dolog a háztartást illetően, amit eddig rosszul tudtál

Tapasztalt háziasszony vagy? Netán még csak most költöztél el a szülőktől? Bárki is légy, a következőkben biztos, hogy találsz legalább 2-3 olyan dolgot, amelyet eddig rosszul csináltál.

4. Mélyhűtött hús, sütésre készen

A panírozás rettentően időigényes, így a legegyszerűbb, ha egy délutánt rááldozol és bepanírozol több adagnyi húst. A folpackkal legyezőszerűen becsomagolt husikat még mélyhűtött állapotban is könnyedén ki tudod venni, méghozzá akár egyenként is.

A folpackkal becsomagolt husikat még mélyhűtött állapotban is könnyedén ki tudod venni, méghozzá akár egyenként is Forrás: Shutterstock

5. Nincs több kiömlött sampon

Amikor utazunk, próbáljuk úgy eltenni a fürdőszobai és piperecikkeket, hogy azok ne dőlhessenek el. Ez azonban az esetek többségében hiábavaló próbálkozás. Bár rátekerjük a kupakokat, valamelyik egészen biztos, hogy nem záródik rendesen. Azért, hogy többé ne ússzon a bőröndöd és a táskád samponban vagy arclemosóban, a flakon és a kupak közé helyezz egy réteg folpackot.

Méregdrága lakberendezés: nézz körbe a luxuscuccok közötthttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigo4 lépés, és végleg megszabadulhatsz a lakásban ólálkodó csótányoktólhttp://www.life.hu/otthon/20181026-igy-szabadulj-meg-a-csotanyoktol.htmlEste kimész a konyhába, felkattintod a villanyt, és mintha csak riadót fújtak volna, a nem is olyan apró, gusztustalan bogarak villámsebességgel iszkolnak menedéket keresni. Igen, a csótányok nem ismernek kegyelmet: befészkelik magukat a legapróbb résekbe is, ott mászkálnak a tányérok és poharak között, a konyhapulton, sőt, még a hűtő meggyengült tömítésében is vígan jönnek-mennek. Mit tehetsz ellenük? Mutatjuk! OtthonOrigoOtthon és munkahely egyben – így dolgozz otthonról kényelmesenhttp://www.life.hu/otthon/20181024-otthon-es-munkahely-egyben-igy-dolgozz-otthonrol-kenyelmesen-home-office.htmlA home office jelentheti, hogy teljes munkaidőben otthonról dolgozunk, vagy csak időnként – esténként, netán a hét pár napján – végezzük a munkánkat irodán kívül. Ez egyrészt lehet nagyon kényelmes, de csak akkor, ha megfelelő hozzá a környezet. Ebben segítünk most. OtthonOrigoVásárolj tudatosan élelmiszert, tárold megfelelően, és spórolj évi több tízezer forintot!http://www.life.hu/otthon/20181016-a-tudatos-elelmiszervasarlassal-es-a-megfelelo-tarolassal-sporolhat-egy-csalad.htmlMit szólnál, ha azt mondanánk, némi tudatossággal, és kellő odafigyeléssel évente akár 50 ezer forintot is megspórolhatsz? Jól hangzik, ugye? Nos, a következőkben az élelmiszervásárlásról és tárolásról lesz szó, amiben mi, magyarok nem vagyunk túl jók. Legalábbis ezt mutatja a KSH kutatása. OtthonOrigoRendetlenség, kosz, szanaszét heverő holmik - Így élnek a magyarokhttp://www.life.hu/otthon/20181012-rendetlenseg-kosz-szanaszet-hevero-holmik-igy-elnek-a-magyarok.htmlAz emberek imádják lakásukat csinosítgatni, praktikusabbá, stílusosabbá varázsolni. Legalábbis ez derül ki az IKEA reprezentatív felméréséből, mely szerint világszerte az emberek 20 százaléka vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. De hová tűnnek a már meglévő dolgok, és kinek mit jelent a rendetlenség? Most mindenre választ kapsz. OtthonOrigoTöbbet ártasz, mint használsz - Tisztítási tévhitek http://www.life.hu/otthon/20181005-tobbet-artasz-mint-hasznalsz-tisztitasi-takaritasi-tippek.htmlMindenki szereti a hatékony takarítási tippeket, de nem szabad mindent elhinni, amit hallasz. Sok ilyen ötlettel igazából többet árthatsz, mint használsz. A Good Housekeeping Institute összegyűjtött pár, széles körben elterjedt háztartási tanácsot, melyeket inkább ne fogadj meg. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.