A folpackot általában az ételek csomagolására használjuk. Ám ennél sokkal több mindenben lehet a segítségünkre ez az átlátszó tekercs. Mi most összegyűjtöttünk 5 alternatív felhasználási módot, amellyel megkönnyítheted az életedet.

 

1. Őrizd meg a szép sárga banánt  

Bár éretten édesebb, sokan nem szeretjük a megbarnult banánt. Lassíthatod az érést, ha a végét betekered folpackkal és nem teszed a hűtőbe.

A banán érését lassíthatod, ha a végét betekered folpackkal és nem teszed a hűtőbeForrás: Shutterstock

2. Így használd a telefonodat a konyhában  

A mai internetalapú világban gyakran használjuk a mobiltelefonunkat egyfajta receptes könyvként. A liszt és egyéb sütés-főzéssel járó lehetséges foltok ellen kiválóan megvédheted a telefonodat, ha egyszerűen körbetekered folpackkal. 

3. A robotgép nem szemetel többé  

Annak, aki szeret sütni, a robotgép már alapfelszerelésnek számít a konyhájában. Ők azonban pontosan tudják, hogy a száraz hozzávalók éppúgy szét tudnak szórodni, mintha egy normál tálban végeznék a műveletet. Egyszerűen csak tekerd körbe a robotgépet folpackkal.

7 dolog a háztartást illetően, amit eddig rosszul tudtál

Tapasztalt háziasszony vagy? Netán még csak most költöztél el a szülőktől? Bárki is légy, a következőkben biztos, hogy találsz legalább 2-3 olyan dolgot, amelyet eddig rosszul csináltál.

4. Mélyhűtött hús, sütésre készen  

A panírozás rettentően időigényes, így a legegyszerűbb, ha egy délutánt rááldozol és bepanírozol több adagnyi húst. A folpackkal legyezőszerűen becsomagolt husikat még mélyhűtött állapotban is könnyedén ki tudod venni, méghozzá akár egyenként is.

A folpackkal becsomagolt husikat még mélyhűtött állapotban is könnyedén ki tudod venni, méghozzá akár egyenként isForrás: Shutterstock

5. Nincs több kiömlött sampon  

Amikor utazunk, próbáljuk úgy eltenni a fürdőszobai és piperecikkeket, hogy azok ne dőlhessenek el. Ez azonban az esetek többségében hiábavaló próbálkozás. Bár rátekerjük a kupakokat, valamelyik egészen biztos, hogy nem záródik rendesen. Azért, hogy többé ne ússzon a bőröndöd és a táskád samponban vagy arclemosóban, a flakon és a kupak közé helyezz egy réteg folpackot.