Új szabályzatot vezetett be a Ryanair, ezentúl nem lehet minden kézipoggyászt felvinni a gépre, legalábbis nem ingyen. Ezt azonban az egyik utas nem volt hajlandó elfogadni, ezért kijátszotta a rendszert, és meg is osztotta a trükkjét. 

A Ryanair új szabályzatot vezetett be a kézipoggyászokra, vagyis már nem lehet felvinni ingyen azokat a táskákat, amelyek nem férnek be az ülés alá, vagy nehezebbek 10 kilónál. Ha mégis viszünk magunkkal ilyet, akkor 8 fontot, vagyis majdnem 3 ezer forintot kell fizetni a poggyászért.

A Ryanair új poggyászszabályzata feldühítette az egyik utastForrás: AFP/Andreas Arnold

A 30 éves Lee Cemino eddig imádott a Ryanair járataival utazni, de nagyon feldühödött az új szabályzaton, és nem volt hajlandó pluszban fizetni, ezért alkalmazott egy trükköt, ami bevált. A boxereiből a kabátjába varratott zsebekbe helyezte a cuccait, és gond nélkül sétált át az ellenőrzésen.

A társaság szerint azonban az utasaik elégedettek az új szabályzattal, így anélkül is utazhatnak, hogy úgy néznének ki, mint egy Michelin-baba vagy éppen Joey a Jóbarátokból – írja a Daily Mail.