Talán nincs is olyan nő a világon, aki legalább egy film erejéig ne szeretett volna bele Ryan Goslingba. Mi ráadásul nemcsak a filmvásznon imádjuk, és nemcsak a tehetségéért rajongunk, hanem a stílusáért is.

November 12-én ünnepli 38. születésnapját Ryan Gosling. A Golden Globe-díjas, kétszer Oscarra is jelölt színész gyerekként kezdte a karrierjét. Sok fiatal pályatársához hasonlóan ő is a Disney csatorna The Mickey Mouse Club című műsorában tűnt fel. A világhírnevet aztán 24 éves korában a Szerelmünk lapjai című film hozta meg.

Ryan Gosling a Szerelmünk lapjai című filmbenForrás: New Line Cinema/Melissa Moseley

Ezután sorra jöttek a jobbnál jobb szerepek, köztük persze a romantikus filmek, vígjáték és dráma kategóriában is, mint a Plasztik szerelem, az Őrült, dilis szerelem, a Kék Valentin, a Kaliforniai álom. Az igazán komoly hangvételű filmszerepek sem kerülték el, mint a Fél Nelson, a Törés, a Drive, a Gengszterosztag vagy a Szárnyas fejvadász 2049. 

Amellett, hogy 2004 óta töretlen a karrierje, stílusérzéke is igencsak figyelemreméltó. Ha már skatulyába kell tennünk, akkor azt mondhatjuk, hogy leginkább a 21. századi hipszter vonal áll hozzá közel. A legnagyobb vörös szőnyeges eseményeken sem választ klasszikus darabokat, mindig valami különlegessel készül. Például bordó, barna, vagy éppen pöttyös öltönyt visel, de a tweed stílus is közel áll hozzá. Emlékezetes maradt az Golden Globe-on viselt fehér zakója is, amelyre virágot tűzött, illetve az Oscar-gálára választott zsabós ing bársonyos csokornyakkendővel. A lazább eseményeken még inkább kiütközik a hipszter vonal, ekkor ugyanis szívesen visel mintás pulóvereket és ingeket.

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Forrás: Getty Images/Carlos Alvarez