A tél egyik legkedveltebb úti célja: Thaiföld

Thaiföld Phuket utazás Bangkok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony és a szilveszter sokak számára az év egyik kedvenc időszaka, de abban azért mindenki egyetért, hogy a csípős hideget és a latyakot szívesen mellőznénk ilyenkor. Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha idén a fenyő helyett mindenütt pálmafákat látnál, és a forró tea helyett forró homokról és jéghideg koktélokról szólna az ünnep? Összegyűjtöttünk néhány okot arra, hogy miért érdemes télen Ázsia felé venned az irányt.

Csizma helyett papucs, télikabát helyett fürdőnadrág, forralt bor helyett koktél. Ugye nem hangzik rosszul? Akik tehetik, a hideg téli hónapokban is inkább a kellemes napsütést választják, és egyszerűen átugranak a télből a nyárba. Ma már egyáltalán nem ritka, hogy valaki a karácsonyt és a szilvesztert egy másik kontinensen tölti, és varázslatosan egzotikus tájakon piheni ki az év fáradalmait. Az egyik legkedveltebb úti cél ilyenkor kétségtelenül Ázsia, azon belül is Thaiföld, ahol ilyenkor a legideálisabb az idő, a legkevesebb a csapadék, és minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Thaiföldön ilyenkor a legideálisabb az idő, a legkevesebb a csapadék, és minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz Forrás: Shutterstock

Phuket: szerelem első látásra

Thaiföld legnagyobb szigete már csak amiatt is az egyik legjobb döntés, mert rendkívüli népszerűsége ellenére is megőrizte csodálatos természeti kincseit – nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének. Fehér homokos tengerpart, azúrkék tenger, pálmaligetek, hegyvidék és őserdő, lélegzetelállító vízesések, rezervátumok és tengeri akváriumok: szerelem első látásra. Itt biztos nem fogunk unatkozni, hiszen a szigeten a kulturális életre és az éjszakai szórakozásra fogékonyak is megtalálják a számításukat, de azoknak is tökéletes, akik el szeretnének vonulni a világ elől.

Ahányféle igény, annyi strand: a modern hoteleiről és luxusvilláiról híres Banglao Bay mellett választhatjuk Kamala Beachet, ahol főszezonban is nyugodt körülmények között pihenhetünk. Ha inkább a hagyományos thai konyha és nyüzsgő éjszakai élet vonz minket, ne hagyjuk ki Kata Beachet, a sportkedvelők és a családi programokra vágyók pedig a népszerű Patong Beach felé vegyék az irányt. Ha jót akarunk, igénybe vesszük a szigeten működő több száz búváriskola valamelyikének szolgáltatásait is.

Fehér homokos tengerpart, azúrkék tenger, pálmaligetek várják a Thaiföldre utazókat Forrás: Shutterstock

Bangkok, a megunhatatlan

A tengerparti nyaralás mellett persze nem érdemes kihagyni a Kelet Velencéjeként emlegetett fővárost, Bangkokot sem, amelyet a Chao Phraya folyó szel ketté: legalább 2-4 napot mindenképpen megér. A lenyűgöző királyi palota és a buddhista templomok, a hatalmas felhőkarcolók és a folyó mentén elhelyezkedő cölöpházak kontrasztja magával ragadó. A sok látványosság között persze szakítsunk időt a jobbnál jobb street food helyekre is, hiszen a város tele van izgalmas lehetőségekkel! A Thonburi negyedben nézzük meg a bangkoki úszópiacot, ahol a helyiek csónakból árulják a gyümölcsöt, húsokat és palacsintákat, a Pratunam piacon pedig jó áron vásárolhatunk ruhákat. Ha nyüzsgésre vágyunk, irány a Khao San Road, azaz a hátizsákos utazók gyülekezőhelye, ahol olcsó hotelek, éttermek és pezsgő hangulat várja a betérőket. Ha szeretjük a látványos ünnepségeket, Thaiföldön gyakran belefuthatunk ilyenekbe, ezért érdemes nyitva tartani a szemünket, és figyelni a programokat.

Nem érdemes kihagyni a Kelet Velencéjeként emlegetett fővárost, Bangkokot sem Forrás: Shutterstock

Hogyan utazzunk?

A legrövidebb utazási időt, 13 óra 50 percet az Aeroflot orosz légitársaság és a Qatar Airways kínálja, az előbbi árban valamivel kedvezőbb, az oda-vissza út 158 000 forint. De választhatod az Air France járatát is, így az út több, mint 21 órán keresztül tart, viszont valamennyivel kevesebbe is kerül. Az Emirates szintén rövid, 15 órás utazást kínál 183 ezer forintért, de ezeken kívül is még jó néhány társaság közül választhatsz.

Ilyen orgiák zajlanak a karib-tengeri Szexsziget-bulikon: egy résztvevő elárulta a részleteket (18+)http://www.life.hu/lifeutazas/20181103-ilyen-orgiak-zajlanak-a-karibtengeri-szexsziget-bulikon-egy-resztvevo-elarulta-a-reszleteket.htmlEgy férfi arról vallott, hogy olyannyira jól érezte magát, hogy az idei négynapos eseményre is kifizeti a másfélmilliós belépőt. Elmondta azt is, hogy mi zajlik egy ilyen orgián pontosan: bár mondjuk azt amúgy sem nagyon nehéz elképzelni. Vagy mégis? A beszámolóját olvasva eldönthetitek, ebben a cikkünkben pedig videót is láthattok a rendezvényről. Utazás--Barcelonából posztolt Bombera Krisztinahttp://www.life.hu/lifeutazas/20181103-barcelonabol-posztolt-bombera-krisztina-televizios.htmlBarcelonába utazott a lányával Bombera Krisztina, ahonnan fel is töltött képeket a Facebook-oldalára. Utazás--Schobert Norbi nélkül utazott Rubint Réka Dubajbahttp://www.life.hu/lifeutazas/20181101-schobert-norbi-nelkul-utazott-rubint-reka-dubajba-szerelmes-uzenetet-irt.htmlMegható szerelmi vallomással jelentkezett a közösségi oldalán Rubint Réka. A fitneszmami jelenleg Dubajban van, ahova – úgy tűnik – Schobert Norbi nem tartott vele. UtazásOrigoÚj trend a pihenésben: irány az erdő!http://www.life.hu/lifeutazas/20181004-a-turizmusba-is-atszivarognak-az-egyre-nepszerubb-egeszseg-es-kornyezettudatos-eletmod-hatasai.htmlA turizmusba is átszivárognak az egyre népszerűbb egészség- és környezettudatoséletmód hatásai. Az igényesebbé váló utazók választásakor ma már szempont a természetközeliség, ami magával hozta az erdei szállodák vendégkörének bővülését. UtazásOrigoBikinis fotón pózol Sári Évi a Sztárban Sztár énekesnőjehttp://www.life.hu/lifeutazas/20180930-bikinis-foton-pozol-sari-evi-a-tv2-sztarban-sztar-enekesnoje.htmlA Sztárban Sztár énekesnője egy olyan fotót osztott meg a rajongóival, ahol egészen kevés ruhát viselt. Utazás--Unod a szokásos turistautakat? Engedd, hogy lenyűgözzön Grúzia vagy éppen Örményországhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180927-5-varos-ahova-megeri-kijeven-keresztul-utaznod-almati-asztana-tbiliszi-amman-jerevan.htmlAlmati, Asztana, Tbiliszi, Ammán, Jereván : öt sokszínű és izgalmas hely, ahol valószínű még soha nem jártál. Nos, most Kijeven keresztül bármelyik az eddiginél könnyebben megközelíthető, így ha feledhetetlen útra vágysz, egyiket érdemes felvenned a bakancslistádra. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.