Gyermekként élte meg apja elrablását Stadler József fia, Zoltán. A vállalkozó egy éve hunyt el agyvérzésben, Zoltán most a gyermekkoráról és apjáról mesélt. 

„Az utolsó években mondtam neki, hogy utazzon el egy kicsit pihenni, de egyáltalán nem lehetett rávenni” – mondta a Borsnak Stadler József fia, Zoltán. A vállalkozó egy éve hunyt el. 

Zoltán gyermekként élte meg, hogy édesapja sikeres lett, de azt is, hogy 1994-ben csecsenek rabolták el, majd váltságdíjat kértek érte. „Mivel mi még kisgyerekek voltunk, fel sem fogtuk, mi is történik, de felügyelet nélkül nem nagyon mászkálhattunk még az utcán sem” – emlékezett vissza Zoltán. 

Stadler József dedikáláskor kapott agyvérzéstFotó: Polyák Attila - Origo

Stadler Józsefnek még utolsó éveiben is nagy tervei voltak, amikor agyvérzést kapott, épp könyvét dedikálta. „Az utolsó pillanatig világmegváltó tervei voltak. Ezekből mára csak az emléke maradt, és amit hátrahagyott: az ötkötetes élettörténete” – mesélte a lapnak Zoltán, aki ápolni szeretné apja emlékét. 

„Úgy gondolom, hogy megadom a tiszteletet édesapámnak. Minnél több emberhez szeretném eljuttatni az élettörténetét. Azokhoz is, akik nagyon kedvelték és olyanokhoz is, akik csak hallomásból ismerték. Készül egy weboldal, ahol meg lehet majd rendelni apám ötkötetes élettörténeti könyvét” – fogalmazott Stadler József fia.