Azokat a nőket, akik nem terveznek gyermeket vállalni, szokás önzőnek, butának nevezni. Sőt sokan úgy tartják, aki nem szül, az nem is igazi nő. A tudatos gyermektelenséggel korábban már részletesen foglalkoztunk – sok tévhitről rántottuk le a leplet -, most mutatunk néhány példát erre a jelenségre a sztárvilágból is.

Oprah Winfrey 

Amerika egyik legbefolyásosabb műsorvezetője imádja a gyerekeket, ám neki mégsem született soha. A 64 éves hölgytől gyakran kérdezik ennek okát, ő pedig szinte mindig ugyanazt válaszolja: 

Sosem gondolkodtam azon, hogy gyerekem legyen."  

Saját bevallása szerint azonban az Oprah Winfrey Leadership Academyn keresztül segített gyerekeket sajátjaiként szereti.

Oprah Winfrey imádja a gyerekeket, ám neki mégsem született sohaForrás: AFP/Jeff Spicer/Geisler-Fotopress

Portia de Rossi 

A most 45 éves színésznő még 2008-ban házasodott össze Ellen DeGeneres amerikai humoristával, műsorvezetővel. Természetesen köztük is felmerült a gyermekvállalás kérdése, de egyikük se érezte tiszta szívéből, hogy valóban szeretnének egy kis utódot nevelni. Állítja, házasságuk boldog, kiegyensúlyozott, és gyerek nélkül is teljes. Ezen pedig nem szeretnének változtatni.

Portia de Rossi állítja, házasságuk boldog, kiegyensúlyozott, és gyerek nélkül is teljesForrás: AFP/Getty Images/Rich Fury
Magyar sztárok, akiknél a gyermekáldás nem várt tragédiává változott

A várandósság időszaka és egy baba születése csodálatos dolog. Sajnos azonban vannak esetek, amikor egy betegség a család boldogságának útjába áll. Ez alól az ismert emberek sem kivételek. Olvasd tovább!

Marisa Tomei

A pár nap múlva 54 éves, Oscar-díjas színésznő úgy gondolja, nem kell minden nőnek háztartást vezetnie és gyermeket nevelnie, és ő eszerint is él. Még 2009-ben nyilatkozta a Manhattan magazinnak: 

Elképzelni sem tudom, miért érzik úgy a nők, hogy csak egy gyerektől válhat teljessé az életük."

Marisa Tomei úgy gondolja, nem kell minden nőnek háztartást vezetnie és gyermeket nevelnieForrás: AFP/NurPhoto/Dennis Van Tine

Betty White 

A 96 éves színésznő már közel hetven éve van a pályán, alakításait pedig több Emmy-díjjal is jutalmazták. Ő az a nő, aki a karrierjében élte meg a teljességet, és sosem vágyott gyerekekre. 

Úgy döntöttem, nem vállalok gyereket, így pedig egészen a karrieremre tudtam fókuszálni. Nem kellett azon aggódnom, hogy miként találom meg az egyensúlyt a család és a munka közt  – nyilatkozta 2011-ben a CBS-nek.

Betty White a karrierjében élte meg a teljességet, és sosem vágyott gyerekekreForrás: AFP/Getty Images/Brian To