A francia nők időtlen eleganciáját és kortalanságát mindenki irigyli, de eddig nem tudtuk, mi a titkuk. Többé nem kell a sötétben tapogatóznunk, ha követni akarjuk őket ezen az úton: Myléne Desclaux írónő egy könyvben írta meg, miért érzik még az 50 éves francia nők is fiatalnak magukat. Íme, néhány tipp.

Soha ne fedd fel a korodat Az író szerint semmi nem tesz öregebbé annál, ha bevallod a valódi korodat. Jobb erről hallgatni, ugyanis abban a pillanatban, amikor bevallod, meg is látszik az arcodon.

Változtass nevet Myléne Desclaux azt javasolja, hogy változtassanak nevet azok, akik nem olyan szerencsések, hogy fiatalos nevet kaptak a szüleiktől. Ebből ugyanis egyrészt következtetni lehet az ember korára. 

Ünnepelj a születésnapodon, de ne nevezd szülinapi bulinak Az ünneplést minden évben megérdemli mindenki, de az író azt javasolja, ne nevezzük szülinapi bulinak a partinkat. Így magunk sem érezzük az idő múlásának súlyát, és elkerülhetjük a korunkra irányuló kínos kérdéseket.

Az író szerint semmi nem tesz öregebbé annál, ha bevallod a valódi korodatForrás: Shutterstock


Küzdj az ősz hajszálak ellen Az ősz hajszálak bizony öregítik az embert, ha akarja, ha nem, ezért az író azt javasolja, mindenképpen vegyük fel a harcot ellenük. 

Figyelj oda a súlyodra Myéne Desclaux szerint az 50 év körüli nőknek főként oda kell figyelniük a súlyukra: szerinte az a legjobb, ha kevés zsírt és nagyon sok folyadékot visz be az ember. 

Hanyagoljuk a szemüveget Főként egy randin. Ha lehet, kerüljük el annak használatát, ugyanis 30 év fölött már öregíti az embert.