Negyedik szívműtétje után fitneszversenyen indult a fiatal nő

betegség műtét szívműtét testépítés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hetet jósoltak neki, amikor kiderült a veleszületett szívbetegsége, ma már azonban túl van négy műtéten és egy fitneszmodell-versenyen is Kristin Renae Hayza. Habár saját bevallása szerint sem akarja a végtelenségig feszegetni a határait, a sport által végre úgy érzi, teljes életet élhet. Ismerd meg Kristin történetét!

Még csak 10 napos volt, amikor a szülei visszamentek Kristinnel a kórházba, ugyanis észrevették, hogy szoptatás közben többször is kihagyott a légzése. Az első diagnózis szerint semmilyen súlyos rendellenességet nem találtak, pár hónap múlva azonban kiderült, hogy Kristin ritka rendellenességgel, egyfajta szívproblémával született. A két szívkamra helyett eggyel született, és többek között tricuspidalis billentyű atresia rendellenességet, pitvari szeptális hibát, és tüdőverőér-szűkületet is megállapítottak nála. Ekkor néhány hetet jósoltak neki az orvosok, Kristin műtétei viszont mindig jól sikerültek, igazi túlélőnek, nagy harcosnak bizonyult.

Kristin Renae Hayza Forrás: Northfoto

Az első műtétet hat hónapos korában hajtották végre, a következőt 3, majd 5 éves korában, legutóbb pedig nem is olyan régen, 27 éves korában műtötték meg. Ekkor egy szívritmus-szabályozót (pacemaker) ültettek be, Kristin szíve ugyanis túlságosan lassan vert. Két hónappal ezután részt vett az első fitneszversenyén. "Arra már nem emlékszem, hogy az első műtéteim után hogyan gyógyultam fel. Ez most azonban nagyon kemény volt. Nagy fájdalmaim voltak, és amiatt is nagyon csalódott voltam, hogy szükségem volt erre a pacemakerre. De a sport valahogy ezen is átlendített."

Kristin már négy szívműtéten is átesett Forrás: Northfoto

Kristin egyébként nagyon sokáig tartózkodott a megerőltető sportoktól. Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy ne végezzen olyan tevékenységeket, amik túlságosan megdobogtatnák a szívét. 2013-ban egy új kardiológussal kezdett együttműködni, aki némileg mást vallott. Ő azt ajánlotta, hogy ismerje meg a saját határait, hiszen az ő testét ő ismeri a legjobban. Ekkor kezdett egy kicsit erőteljesebben edzeni. "Természetesen tisztában vagyok a korlátaimmal, amiket nem is fogok a végtelenségig feszíteni, de ekkor már nem éreztem azt, hogy az egész életem a betegségről szól" - mondta Kristin, akinek a mentális problémáin is sokat segített a sport. "A betegségem miatt soha nem tudtam, hogy mi fog történni, féltem a jövőtől, szorongtam, depressziós voltam. A sport mentálisan is segített egészségessé válni, és célokat is adott" - nyilatkozta.

Kristin két hónappal a legutolsó szívműtétje után részt vett az első fitneszversenyén Forrás: Facebook/Kristin Renae Heyza

A negyedik műtét után Kristin egy fitneszmodellversenyen is megmérette magát, hat hónappal a beavatkozás után pedig 56 kilót is felemelt. Jelenleg heti hat napon edz, és ugyan sok mindenben korlátozza a betegsége, illetve a pacemaker, felszabadultnak érzi magát. Kristin azt is elárulta, hogy miért jött elő a történetével: "Amikor valakinek a gyermekénél veleszületett szívbetegséget diagnosztizálnak, a szülőknek nem sok reményük van, azt gondolják, hogy a gyermeküknek nem lehet teljes élete. Nekik szeretnék reményt adni, hogy lássák, mi mindent érhet el a gyermekük a jövőben."

165 kilóról fogyott le, hogy édesanya lehessen: sikerült nekihttp://www.life.hu/ez-zsir/20181130-ashley-lewis-65-kilos-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár 165 kiló volt Ashley Lewis, amikor PCOS betegséggel diagnosztizálták. Ekkor nagyon megijedt, hiszen egész életében édesanya akart lenni. Ismerd meg Ashley életmódváltásának történetét! Ez Zsír!OrigoŐk a legboldogabb telt, idős hölgyek: Erdős Juci plus size fotós legújabb projektjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181129-erdos-juci-plus-size-fotos-festmenyei-a-nyanyak-es-barataik.htmlA plus size fotós, Erdős Juci bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú művész. Korábban akt és Frida Kahlo sorozatáról, illetve a #mindideálokvagyunk kampányáról is hírt adtunk, most azonban nem a fotózásban, hanem a festészetben mutatta meg kreativitását. Egy dolog azonban nem változott: Juci továbbra is a sokszínűséget, a női test szépségét hirdeti. Ez Zsír!--Az 5 legegyszerűbb fogyókúrás tipp: ha ezekkel nem sikerül, akkor semmivelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181128-a-legegyszerubb-fogyokuras-tippek.htmlAz emberek legtöbbször túldimenzionálják a fogyást. Különböző hangzatos diétákkal próbálkoznak, pedig csak néhány, életmódváltásra vezető, egyszerű tippre van szükség, hogy elinduljunk a jó úton. Ez Zsír!OrigoA legfinomabb tejalternatívák müzlis reggelikhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181126-legfinomabb-tejalternativak-kivalo-muzlis-reggelihez.htmlKi állatbaráti okokból, ki allergia miatt, ki pedig szimplán az íze miatt választja a növényi tejeket, amelyekből egyébként igen széles a paletta és legtöbbjüket akár otthon is el lehet készíteni. Ez Zsír!OrigoBolti helyett készítsd el otthon: gyümölcsös joghurthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181123-bolti-helyett-keszitsd-el-otthon-gyumolcsos-joghurt.htmlA boltban kapható feldolgozott élelmiszerek egy részében rendkívül magas a rejtett cukor- és sótartalom, másik felük meg tele van adalékanyagokkal. A leggyakrabban pedig találkozik a kettő. Nem kell, és nem is biztos, hogy minden ilyen élelmiszert ki tudunk iktatni a háztartásból, de amit lehet, érdemes inkább otthon elkészíteni. Ez Zsír!Origo55 kilót fogyott, miután abbahagyta a fogyókúráthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181108-amanda-valentine-55-kilot-fogyott-miutan-abbahagyta-a-fogyokurat.htmlHatéves kora óta túlsúllyal küzdött, később rengeteg fogyókúrát kipróbált. Amanda Valentine végül akkor tudott lefogyni, amikor felhagyott a diétákkal, és elindult egy másik, egészségesebb, emberi léptékű úton. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.