A szakítás sosem könnyű, ritka az, amikor mindent el tudunk mondani a másiknak, és nem marad bennük semmiféle szilánk. Nos, a most következő levélből – amelyet egyik olvasónk fogalmazott meg volt barátjának címezve – sajnálatos módon az érződik ki, hogy ebben az esetben sem történt meg a kellő lezárás. Akihez szól, egész biztosan magára fog ismerni, de az is elképzelhető, hogy nem lesz ezzel egyedül.

„Kedves exem!

Mikor összejöttünk, nagy volt a szerelem közöttünk. Mindenki számára mi voltunk a fiatal álompár, akik együtt tanulnak, mindenhol ott vannak, jó családi helyzetből jöttek, és nem utolsósorban egymáshoz illenek. Aztán jött a családoddal való találkozás. Ahol már sejtettem, hogy valami nincs rendben. De mindenki kedves volt velem. Egyre többet találkoztam velük, voltunk közösen nyaralni is, és rájöttem mindenre.

"Az anyád egy irányításmániás zsarnok, aki belemászott a kapcsolatunkba" (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az anyád egy irányításmániás zsarnok, aki belemászott a kapcsolatunkba, és túlságosan féltette az anyagi helyzeteteket egy esetleges terhességtől.  Mindenbe kéretlenül beleszólt, és úgy befolyásolt, ahogy akart. De Te nem tettél semmit. Azt mondtad, kiállsz értünk. Aztán megfutamodtál. 

Ott volt a nővéred, akivel beteges kapcsolatod volt. Minden este, amikor beszélgettünk a szobában, ilyen-olyan indokkal bejött. Kéretlen tanácsokat osztogatott, és a legrosszabb az egészben, hogy mosolygott rám, de végig utált. Valószínűleg azért, mert "elvettelek" tőle. Engem mindig érdekeltek az érzelmeid, sőt a családomat is. Nálunk otthonra találtál, és mindenki szeretett. Téged, bár tagadtad, konzervatív családod befolyásolt, és sosem voltak Veled őszinték. Végig csak szét akartak választani minket. Te nem tettél semmit.

"Ott volt a nővéred, akivel beteges kapcsolatod volt" (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Ebben a kapcsolatban csak én küzdöttem... a családod ellen. Nem akartam én rosszat, csak hogy elfogadjanak, és békében élhessünk. Most pedig itt vagyunk egy hónappal a szakításunk után. Csak szeretném megköszönni Neked, hogy megmutattad, milyen is egy mérgező család, és egy életre megtanultam, hogy nem kezdek egy "anyuci pici fiával". Remélem, lesz olyan lány az életedben, akiért ki mersz állni a családod előtt.

Puszi: A volt barátnőd"

Üzennél valakinek? Tedd a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved!