Mielőtt színésznő lett Détár Enikő, egy gyermekotthonban dolgozott nevelőként. Szeretett volna örökbe fogadni egy kisfiút, ám az édesanyja lebeszélte róla. Ám most is vannak gyermekek az életében. A sajátjain kívül párja gyermekei is zsivajjal töltik meg a házat. 

"Egy évig az Egri Gyermek- és Ifjúságvédelmi Központban dolgoztam mint képesítés nélküli nevelő. Vigyáztam a gyerekekre, törődtem velük, foglalkozásokat tartottam, és beszélgettem velük" - mondta a Borsnak Détár Enikő, akit először nem vettek fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre.

Détár Enikő lemondott egy örökbe fogadásrólFotó: Polyák Attila - Origo

Elárulta: szeretett volna örökbe fogadni egy kisfiút. "Úgy éreztem, képes vagyok rá, pedig visszanézve nagyon éretlen voltam akkoriban. Ezek a gyerekek addigra már nagyon sok mindenen túl voltak, rettenetes körülmények közül jöttek, túl sok mindent láttak már. Emlékszem, szeretett édesanyám beszélt le végül róla. Azóta persze eszembe jutott az örökbe fogadás, de nagyon másfelé ment az életem" - mesélte a lapnak Détár. Mint mondta: a válás után sem hiányzik életéből a gyerekzsivaj, hiszen saját a gyermekei mellett párja, Péter csemetéi és részei az életének.