A várandóság alatti változások gyakran sokként érik a kismamákat. A has hatalmasra nő, itt-ott nem várt zsírpárnákra lesznek figyelmesek, közben küzdenek a vizesedéssel, az ízületi fájdalmakkal, fáradsággal. A szülés alatt átélt trauma után egyből jön a nyomás: vissza kell fogyni. A feleslegek leadása sokféle formát ölthet, amelyek alapját gyakran a hírességek példája adja. Nos, most lerántjuk a leplet a sztármamikról, hiszen ők is csak emberek.

A szülés utáni első hat hétben kerülni kell a fogyás témakörét, hiszen a szervezet még erősen regenerálódik. Azonban utána sem szabad belecsapni az izzasztó edzésbe, valamint az ész nélküli diétába. Ezek ugyanis mind befolyásolhatják a szoptatást – a tej ízét és mennyiségét -, valamint kihathatnak a későbbi maximális bomba formára is – például eredményezhetik a szétnyílt hasizom rögzülését.

A szülést követő hónapok egy átlagos fizikummal rendelkező édesanya számára a fokozatosságról kell, hogy szóljanak, amire számtalan példát találunk a sztárvilágban is. Ezek mellett természetesen vannak olyan híres anyukák is, akik vörös szőnyeges megjelenés, filmszerep, fellépések miatt úgy érezték, nem érnek rá. Döntsd el Te, hogy kinek a hozzáállása egészségesebb.

Jennifer Lopez 

J. Lo az ikreinek már több mint 10 éve adott életet. Várandóssága alatt bizony ő is felszedett jó pár kilót, de két baba esetén ezen nincs is mit csodálkozni. Ugye alakján az utolsó hetekben nemcsak a pluszzsírréteg látszott meg, de a vizesedés jelei is megmutatkoztak rajta. Miután Emme és Max megszületett, az énekesnő egyből nekilátott, hogy régi külsejét visszanyerje. Az első pár hónapban könnyű gyaloglással, később futással, kerékpározással és úszással olvasztotta le magáról a felesleges zsírréteget. A sport ma már a mindennapjai részét képezi, és teste definiáltabb, mint gyermekei születése előtt. A színész-énekesnőről egyébként az a hír járja, hogy sosem szoptatta gyermekeit, mert féltette a melleit.

J. Lo könnyű gyaloglással, később futással, kerékpározással és úszással olvasztotta le magáról a felesleges zsírrétegetForrás: Getty Images, Instagram/jlo

Beyoncé 

Az énekes-színésznő sosem nádszálkarcsúságáról volt híres. A ma már háromgyermekes édesanya szeret kiállni a szülés utáni megszállott alakformálás ellen. Állítja, hogy a felesleges kilók nagy részétől a szoptatással szabadult meg. Erre buzdít tehát mindenkit, hiszen ez jó a babának, és jó az anyának is.

Beyoncé állítja, hogy a felesleges kilók nagy részétől a szoptatással szabadult megForrás: Getty Images

Kim Kardashian 

A hamisítatlan celebmami harmadik gyermekét – betegsége miatt - béranya szülte, de első két csemetéjét maga hordta ki. Kanye West kedvese a második terhessége során közel 30 kilót hízott. Szülés után az Atkins-diétához fordult segítségért, amivel szépen vissza is nyerte csodás homokóra alakját.

Kim Kardashian szülés után az Atkins-diétához fordult segítségértForrás: Getty Images

Halle Berry 

A színésznő azon sztárok közé tartozik, akik 40 felett vállaltak gyermeket. Első gyermekét 41 évesen szülte. A kislányával, Nahlával közel 16 kilót hízott, amit azonban inkább „ésszel" adott le, mint izzasztó edzésekkel és őrült diétával. Természetesen a testmozgást sem kerülte el, de elsősorban az étkezésére figyelt oda, ami cukorbetegsége miatt számára bonyolultabb volt: kerülte a nátriumtartalmú és sült ételeket, valamint előnyben részesítette a leveseket, halakat és a zöldségleveket.

Halle Berry inkább „ésszel" adta le a kilókat, mint izzasztó edzésekkel és őrült diétávalForrás: Getty Images
Magyar sztáranyukák, akik 25 éves koruk előtt váltak szülővé
Nézd meg , kik azok az ismert magyar édesanyák, akik a húszas éveik elején vállalták első gyermeküket.

Jessica Alba 

Első gyermeke 2008-ban született. A kis Honor érkezésével azonban mintegy 16 kiló plusz maradt a még így is csodaszép színésznőn. Először 20 perces, teljes testet átmozgató edzéseket végzett, ezzel készítve fel izmait a későbbi durvább gyakorlatokra – mint például a négyütemű fekvőtámasz és a brutális hasizom gyakorlatok. Sőt ő az, aki egy kicsit csalt. Amikor alakja még nem volt számára elfogadható, hasleszorítót, majd fűzőt viselt.

Jessica Alba először 20 perces, teljes testet átmozgató edzéseket végzettForrás: Getty Images

Reese Witherspoon 

A háromgyerekes színésznő az egészséges étrend, a jóga, a túrázás híve. De volt egy csodafegyvere is, hogy visszanyerje szülés előtti alakját, miután harmadik gyermekét, Tennesseet világra hozta. Ez pedig nem volt más, mint a tánc. Reggeli ébredés után, napközben csak úgy, a gyerekekkel együtt rengeteget táncolt otthon. Szerinte ezzel nem csupán a kilók olvadtak le róla, de a kedve is sokkal jobb volt. Egyébként Reese Witherspoon minden édesanyának azt tanácsolja, hogy legyenek türelmesek, és ne akarják pár hónap alatt visszaszerezni versenyalakjukat.

Reese Witherspoon reggeli ébredés után, napközben rengeteget táncolt otthonForrás: Getty Images