Idén is hoztunk pár olyan szuper lakásfelújítási ötletet, amelyekkel elképesztő változásokat tudsz elérni otthonodba anélkül, hogy egy kisebb vagyont kellene kifizetned. Ezekből szemezgettünk.

Az öntapadós tapéta csodákat tesz 

Ezzel az egyszerű, költséghatékony módszerrel rövid idő alatt szinte teljesen megújíthatjuk otthonunkat. Használd a polcokra, asztalokra, konyhaszekrényekre, de akár az ablakokat, üvegfelületeket is letapétázhatod. Döbbenetes, hogy lényegében pár ezer forintból mekkora változást lehet elérni. Tippekért kattints IDE.

Ezzel az egyszerű módszerrel rövid idő alatt szinte teljesen megújíthatjuk otthonunkatForrás: Etsy
Ezeket a hibákat követik el leggyakrabban az emberek a felújítás során

Egy felújítás, építkezés próbára teheti a párkapcsolatodat, kilyukaszthatja a pénztárcádat, felőrölheti az idegeidet és hiú álmokba ringathat. A következőkben megmutatjuk, milyen fő hibákat követhetsz el. Tanulj belőlük!

Így fesd át a szobákat télen 

Azt hihetnénk, hogy a hideg időben is épp úgy kell eljárni a falfestés esetén, mint nyáron, de ez nincs így. Amennyiben nem tudod, hogy miként is fogj hozzá, úgy könnyen túllépheted az erre szánt költségvetésedet. Egyrészt figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre – minimum 20–30 fok legyen a festeni kívánt helyiségben –, a gyakori szellőztetésre – a pára elkerülése érdekében –, illetve a festék minőségére. Hiszen ebben az esetben duplájára nő az ajánlott száradási idő, ezért fontos, hogy egy rétegben fedő falfestéket válassz. A témában bővebben ITT olvashatsz.

Figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre – minimum 20–30 fok legyen a festeni kívánt helyiségbenForrás: Shutterstock

Konyha- és fürdőszoba-felújítás okosan  

A csempék színe és mintája hihetetlen mértékben felel az adott helyiség atmoszférájáért. Ám lecserélésük rengeteg pénzbe kerül, nem beszélve az azzal járó felfordulásról. A csempefestés is el fogja venni ugyan 1-2 napodat, de összehasonlíthatatlanul kevesebb piszokkal jár. Nem beszélve arról, hogy festéket venni sokkal olcsóbb, mint amennyibe az új csempe és a szakember kerülne. Felkeltettük az érdeklődésedet? ITT mindent megtudhatsz róla.

Festéket venni sokkal olcsóbb, mint amennyibe az új csempe és a szakember kerülneForrás: Youtube