Lakásfelújítás költséghatékonyan: Csempefestés lépésről lépésre

Forrás: Youtube -
fürdőszoba felújítás költséghatékony csempefestés csempe lakásfelújítás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőszobában, konyhában nagyon domináns a falburkolat, vagyis a csempe milyensége. Lehetséges, hogy egy új lakásba költöztél, ahol a csempék nem felelnek meg a te ízlésednek, vagy épp a régit untad meg. Nem kell azonban egyből leverni és újat feltenni, akár le is festheted a régit. Így a csempecserére szánt összeg töredékéből fel tudod újítani otthonod.

Csempefestés lépésről lépésre

Amire szükséged lesz:

  • Alapozófesték
  • Zománcfesték
  • Festő ecset és henger
  • Hideg zsíroldó, tisztítószer
  • Maszkoló szalag
  • Kesztyű

Így csináld:

Elengedhetetlen, hogy a festendő csempét megfelelően zsírtalanítsd és portalanítsd, valamint hagyd teljesen megszáradni. Ha ez nem történik meg, úgy a festék le fog válni. Mielőtt nekiállnál festeni, a csaptelepet és mindent, amit nem szeretnél más színben látni, ragaszd le a maszkoló szalaggal. Ezután kezdődhet a munka oroszlánrésze: először az alapozót, majd a kiválasztott festéket vidd fel két rétegben. Fontos, hogy mindegyik réteg után várd meg az ajánlott száradási időt! Kész is! Arra készülj, hogy pár napig nem fogod tudni használni a festeni kívánt helyiséget, így például érdemes máshol megoldani a fürdést, vagy főzés helyett inkább rendelni az ételeket.

Csempefestés előtt (balra) és után (jobbra) Forrás: Youtube

A lecsepegő zománcfestéket hígítóval tudod letávolítani, de a bőrödről ez nem lesz egyszerű folyamat, a ruhádra pedig keresztet vethetsz, így mindig viselj kesztyűt, valamint olyan öltözéket, amit nem sajnálsz.

Sérült, lepattogzott felületű csempét nem lehet festeni, ez esetben sajnos nem fogod megúszni a teljes felújítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.