Egy kis alapterületű lakás kialakítása valódi kihívást jelent. A belsőépítészeket egy-egy ilyen projekt kreatív és újító megoldásokra ösztönzi, hogy a magas szintű kényelem és stílus elérése egy korlátozott alapterületen is megvalósíthatóvá váljon. A következőkben egy ilyen apró lakást mutatunk.

Forrás: ana-white
A ház, amely kevesebb mint 20 négyzetméter, mégis tágas

Ana White egy 19 négyzetméter alapterületű, és 4 méter belmagasságú pótkocsit alakított át, hogy keze alatt egy csodálatos, ám igen apró alaszkai házzá alakuljon. A kis férőhely bizony remek lehetőségeket kínált, hogy új megoldásokat fedezhessen fel a helykihasználás jegyében. Olvasd tovább!

Az egész lakásban a fehér az uralkodó szín, ez pedig nem véletlen. A fehér ugyanis tágítja a teret, így optikailag nagyobb otthon érzetét kelti. Emellett még a meleg színű faelemek dominálnak, és csupán pár bútor és kiegészítő ad némi nyomatékot fekete, valamint szürke árnyalataival.

Az egész lakásban a fehér az uralkodó szín, ami tágítja a teretForrás: behance.net/roy3d_artist

A nappalit és az étkezőt egy rácsos fa térelválasztó különíti el. Ez ismét egy remek megoldás, mivel egy álfal bezárta és összenyomta volna a tereket.

Az ablakokon nincs függöny, csupán egy sötétítő redőny, ennek oka pedig nem csupán a modern stílusban keresendő. A természetes fény zavartalan áramlása ugyanis elengedhetetlen egy kis alapterületű otthonban, ellenkező esetben ugyanis könnyen barlanghatás lehet a vége.

A nappalit és az étkezőt egy rácsos fa térelválasztó különíti el, az ablakokon zavartalanul áramlik be a lakásba a fényForrás: behance.net/roy3d_artist

A letisztultság, az, hogy nincsenek túlzottan figyelemfelkeltő elemek, szintén a nagyobb tér érzetét hivatottak elérni. Ez jellemzi a konyhabútort is, valamint az étkezőt.

Egy egyterű lakásban zavaró lehet, hogy sosem tudunk elvonulni, egyedül lenni. Erre tökéletes megoldás a beépített erkély, amellyel a tervezők pluszteret nyertek. Lényegében olyan, mintha lenne egy kis szoba, ahová elvonulhat az ember, ha „magányra" vágyna.

A beépített erkély, ahová elvonulhat az emberForrás: behance.net/roy3d_artist

A kis lakáson belül, középen lett fallal leválasztva egy apróbb helyiség, amely a fürdőszobának ad helyet. Ez egyébként elválasztó „falként" is funkcionál, amely a különböző szobaegységeket hivatott elkülöníteni egymástól, valamint tárolóegységeknek is helyet ad.

Járd körbe ezt a csodás otthont: