A '80-as évek stílus szempontjából igazán kiemelkedő időszak volt. Hajlakk, tupír, férfiak haspólóban és spagettipántos trikókban... döbbenetes, hogy akkoriban ezek voltak a kívánatos megjelenés elengedhetetlen kellékei. Akkor, amikor ezek a trendi jellemzők testépítőkön jelennek meg, nehéz csak a kemény munkával felépített izomzatra koncentrálni.

A modern testépítés az 1970-es évekre érte el csúcspontját mind az edzésmódszerek, mind a táplálkozás terén – ma is ezekből merítenek. A legtöbb, vagyis inkább a leghíresebb „gyúrósok” az Egyesült Államokban éltek, az itthoni edzőterembe járók számára is elsősorban ők voltak a példaképek.

Az alapok megteremtése után a '80-as évek kétségkívül az izomkultusz jegyében teltek, a plakátokon, a magazinok oldalain, a filmekben az arányos és az átlagos emberek számára is esztétikus fizikummal rendelkező testépítők vették át az uralmat. Ezzel párhuzamosan a fitnesz, az egészséges életmód is nagyobb teret nyert. Természetesen ekkor is voltak női testépítők, de az edzett hölgyek többsége még nem kacérkodott a túlzottan maszkulin izomzat elérésével.

A most következő képeket elnézve a testszobrászat elismerésén túl nem mehetünk el a mai szemmel inkább viccesnek ható ruhák, frizurák és pózok mellett sem.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: tigerfitness.com