Egy ausztrál édesanya elárulta, miért nem használ családjával sampont.

Míg a nők nagy része rendkívül sok időt szentel a hajápolásra, létezik egy olyan mozgalom, amelynek követői hanyagolják a sampont és egyéb módszerrel tisztítják hajkoronájukat.

Ezt teszi a 28 éves Virginia is, aki egy éve nem mos hajat samponnal és a gyermekeinek sem engedi mindezt. Azt mondja, ha a hajuk elkezd zsírosodni, akkor szódabikarbónát használnak a mosáshoz. Azóta a hajuk sokkal erősebb, ráadásul az életük is boldogabb.

„A hajam most sokkal másabb, mint korábban volt. Sokkal erősebb és nem olyan száraz. A benne lévő természetes olajok sokkal fésülhetőbbé teszik” – nyilatkozta a DailyMailnek.

Virginia szerint a samponban rengeteg furcsa összetevő van, elsősorban ezért döntött úgy, hogy családjával mellőzik azt a mindennapjaikból.

„Épp terhes voltam az egyik gyermekemmel, amikor rádöbbentem, a szervezet számára mennyi mérgező anyagot tartalmaz. Úgy gondolom, felelős vagyok a gyermekeim egészségéért, ezért inkább nem használjuk. Ezzel együtt a többi kozmetikumról is szépen-lassan leszoktunk.”

És mit használnak ezek helyett? Csakis jojobaolajat, illóolajat, házi készítésű dezodort és fogkrémet, valamint természetes alapanyagokból készült fényvédőt.

„A hajamat tiszta vízzel megmosom, kifésülöm, néha pedig szódabikarbónát használok hozzá. Ha elkezd zsírosodni, egy kis keményítőt teszek a töveire és kifésülöm.”