A 30 éves bangladesi lány sosem álmodhatott szerelemről, ahogy arról sem, hogy maga választhatja meg jövendőbelijét. Orola Dalbot ugyanis már 3 éves kora óta házas. A férje nem más, mint édesanyja második hitvese, Noten.

Orola fiatalon veszítette el édesapját, anyja pedig özvegyként újraházasodott. A mandi törzsben erre csak úgy van lehetősége, ha az elhunyt férje klánjából választ magának új párt. A még egyedülálló férfiak azonban az esetek többségében jóval fiatalabbak hitvesüknél, így az a hagyomány alakult ki, hogy az özvegy az egyik leányát második menyasszonynak jelöli ki. Ő lesz majd az, aki átveszi anyja helyét, miután nővé érett. Ebbe pedig beletartozik az összes házastársi feladat, a szex is. Így történhet meg, hogy egy ilyen esküvőn, a fiatal mandi férfi egyszerre két feleséget is kap. A csupán pár éves Orola és anyja, Mittamoni közös ceremónián mentek hozzá Notenhez, ám erről a lány egészen serdülőkoráig mit sem tudott.

A csupán pár éves Orola és anyja, Mittamoni közös ceremónián mentek hozzá Notenhez (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Amikor Orola számára kiderült, hogy anyja férjével kell leélnie az életét, teljesen ledöbbent, és első gondolata az volt, hogy elmenekül. Édesanyja azonban azt mondta neki, nem tehet mást, el kell fogadnia ezt a helyzetet. 

Miután Mittamoni 25 évesen elvesztette a férjét, nem akart egyedül maradni. A törzs felajánlotta számára a 17 éves Notent, azzal a feltétellel, hogy feleségül veszi Orolát is. 

Túl kicsi voltam, hogy emlékezzek az esküvőre – fogalmam sem volt, hogy ez történt – mondta Orola, aki teljesen kiborult, amiért egyik napról a másikra elvárták tőle, hogy az anyja férjének feleségeként viselkedjen.

Orola Dalbot három gyermeket szült Notennek – egy fiút, aki most 14 éves, és két lányt, akik 7 és 1,5 évesek – míg az anyjának egy fia és egy lánya született a férfitól. A nyolctagú család egy kis házban él, ahol nincs folyóvíz. Orola és Mittamoni közösen egy néhány hektáros földterület tulajdonosai, ananászt és banánt termelnek, ebből élnek, igen szerényen.

Lapozz, és többek között tudd meg, miként élte meg mindezt Orola édesanyja!