A légiutas-kísérők elárulták, mi az a két dolog, amit soha nem csinálnak a repülőn

pilóta paradicsom légiutas-kísérő beszélgetés biztonság nátrium paradicsomlé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A légiközlekedésnél számos biztonsági előírást be kell tartani annak érdekében, hogy minden utas épségben érjen célt. Most légiutas-kísérők árulták el, hogy mi az a két dolog, amit soha nem tesznek a fedélzeten. 

A legtöbb utas a repülőgépeken arra figyel, hogy kényelmes legyen az útja, esetleg már a hazatérést tervezgeti, a személyzet viselkedését kevesen figyelik. Így azt is kevesen vehették észre, hogy a légiutas-kísérők adott időszakokban nem beszélnek egymással. A Daily Star cikke szerint azt is elárulták, hogy miért.

Titkokat árultak el a légiutas-kísérők Forrás: Shutterstock

A felszállás és a leszállás időszakában sem a kísérők, sem a pilóták nem beszélgetnek egymással. Ennek egyszerű oka van: a biztonság. Ez ugyanis a legrizikósabb az egész útban. Így, amikor 10 ezer láb, azaz nagyjából 3000 méteres magasság alatt vannak, teljesen csendben vannak.

A másik dolog, hogy soha nem isznak paradicsomlevet, de más, nátriumban gazdag ételeket is kerülnek. Ennek pedig az az oka, hogy a repülés alatt duzzanatot okoz a lábakban, különösen a bokában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.