A sztárok luxusotthonai között találunk jó párat, amelyekért igazán hatalmas összegeket adtak ki. A most következő lakást – nem házat! – azonban földi halandóként elképzelhetetlenül magas áron vette meg egy milliárdos. Az adás-vétellel ez a New York-i otthon lett az Egyesült Államok legdrágább lakása.

A kimondottan gazdag lakóiról ismert 220 Central Park South lakóházban kelt el egy igen impozáns penthouse, amelyet Ken Griffin vásárolt meg. Az üzletember nem fukarkodott, 238 millió dollárt, azaz átszámítva közel 67 milliárd forintot fizetett érte. Olyan híres szomszédai lesznek, mint például Sting.

Ken Griffin 67 milliárd forintot fizetett az impozáns luxuslakásértForrás: Getty Images/Larry Busacca

A 79. emeleten lévő négyszintes luxusingatlan körülbelül 2400 négyzetméteres. Ez már önmagában is döbbenetes szám. Sajnos pontos információ nincs arról, hogy maga a lakás milyen felszereltségű, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy Griffin nem fog semmiben sem hiányt szenvedni.

220 Central Park SouthForrás: AFP/Timothy A. Clary

A milliárdos egyébként már-már luxusingatlan-gyűjtőnek is tekinthető, hiszen több méregdrága lakást és házat vásárolt az évek során – egy 60 millió dolláros lakást Chicagóban és Miamiban, egy 122 milliós kastélyt Londonban. Így vélhetően csak időszakosan fogja használni új, rekordot döntő otthonát.