hajpakolás hajápolás szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fakó, élettelen, esetleg töredezésre hajlamos a hajad, nem feltétlenül kell egyből a legdrágább hajpakolások között nézelődnöd. A legjobb orvosság gyakran közelebb van, mint hinnéd. Hajpakolást például néhány konyhai alapanyagból is készíthetsz.

Banános-joghurtos pakolás

A banán rendkívül jól használható arc- és hajpakolásként is. Ahogy az arcbőrt, úgy a hajat is fényessé teszi, ráadásul puhítja, és segít megőrizni a rugalmasságát is. Töredezésre hajlamos haj ápolására is jó választás a banán. A villával szétnyomkodott, érett banánhoz adj néhány kanál joghurtot is, attól függően, hogy milyen hosszú a hajad. A joghurt kiválóan hidratál, és élettel tölti fel a hajat. Nem utolsósorban a korpás fejbőrre is jótékony hatású. A keverékhez rakhatsz egy-két kanál mézet is, ami nemcsak belsőleg van jó hatással az ember szervezetére, de a banánhoz és a joghurthoz hasonlóan külsőleg is jól használható, hiszen rendkívül magas a vitamintartalma. A pakolást nedves hajra vidd fel, és hagyd hatni 20-30 percig. Ezután öblítsd le, és lehetőleg természetes összetevőket tartalmazó, vegyszermentes samponnal mosd meg a hajadat.

A banános-joghurtos pakolás a hajat fényessé teszi Forrás: Shutterstock

Tojásos-olívaolajos pakolás

A tojássárgájában lévő lecitin visszaadja a haj nedvességtartalmát, amitől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel 2 tojássárgáját, és tegyél hozzá 2 evőkanál olívaolajat, amitől fényes és hidratált lesz a hajkoronád. Jöhet hozzá 2 evőkanál méz is. A pakolást masszírozd a hajba a tövétől egészen a hajvégekig. Fontos, hogy az olajos pakolásokat mindig száraz hajra kell felvinni, a nedves haj ugyanis nem szívja magába az olajat. A pakolást 20-30 percig mindenképpen hagyd fent. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törülközőbe is bebugyolálni, hogy melegen tartsd. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, ez elveszi az esetleges szagokat. Végül mosd meg samponnal, és gyönyörködj a látványban.

Merényletek a hajad ellen! Ezeket ne kövesd el

Míg a bőrápolásra egyre több időt fordítanak a nők, a hajápolás sokszor háttérbe szorul. Pedig érdemes rá odafigyelni, hiszen a szép és gondozott hajkorona ugyanúgy a nőiesség része, mint az ápolt bőr. Ennek fényében jó tudni, hogy napi szinten is mennyi bűnt követünk el a hajunk ellen, amelyek egy kis odafigyeléssel mind elkerülhetők lennének. Olvasd el korábbi cikkünket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.