30 évesen csináltatott egy DNS-tesztet, ami rávilágított a csalfa nagymama titkára

Forrás: Shutterstock -
olasz történet etnikum DNS-teszt származás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A DNS-tesztet sokan „csak” az apasági ügyeknél ismert bizonyító eszközként ismerik, pedig ennél sokkal több mindenre lehet használni. Ilyen például az etnikai hovatartozásunk meghatározása, hiszen a DNS-ből kimutatható, hogy milyen rasszokhoz és milyen arányban tartozunk, ami természetesen a felmenőinktől függ.

Ilyen tesztet – amelyből megtudhatjuk pontos nemzetiségünket, és akár még távoli rokonokra is bukkanhatunk – már itthon is több cég kínál, méghozzá igen egyszerűen. Csupán meg kell rendelni az interneten, várni a postást, elvégezni a mintavételt, visszaküldeni és várni az eredményt, ami időnként döbbenetet és számtalan kérdést vet fel az emberekben. Hasonlóan járt az egyik Reddit-felhasználó is.

TheAtomicPlayboy a feleségétől kapott egy ilyen DNS-teszt-készletet. A olasz férfi persze pénzkidobásnak tartotta, egészen addig, amíg meg nem kapta az eredményt.

Kiderült ugyanis, hogy élete eddigi 30 évében csupán hitte, hogy ő ízig-vérig olasz.

Az olasz férfi a DNS-teszt elvégzése utána megdöbbentő eredményt kapott – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Amikor a nyálmintát visszaküldte, meg volt győződve arról, hogy ezzel 99 dollárt dobtak ki az ablakon, hiszen ő világ életében ragaszkodott az olasz gyökereihez: még egy nyarat is eltöltött Olaszországban, hogy közelebb kerülhessen a benne élő macsóhoz. Amikor azonban megérkezett az eredmény, úgy érezte, hogy kihúzták a lába alól a talajt.

Korábban a nagyapja is elvégeztetett egy hasonló tesztet, esetében az olasz etnikum elsöprő, 93,7 százalék lett, amit előszeretettel hangoztat is a rokonság körében. Ezzel szemben TheAtomicPlayboy először bele se akart gondolni, hogy a családjából bárki is megtudja, ő igazából zsidó. Számos kérdés vetődött fel benne, amelyekre minél előbb tudni akarta a választ. Beszélt az apjával, aki felfedte előtte a család sötét titkát. Amikor TheAtomicPlayboy édesapja megszületett, a rokonság fattyúnak gúnyolta, mivel a családban mindenkinek szögegyenes fekete haja volt, neki azonban sűrű és göndör. Azt is elmesélte, később rájött, hogy az anyjának egy zsidó férfival volt viszonya, egészen a szülei esküvőjéig, de eddig próbálta elhessegetni a riasztó gondolatot, hogy nem is az az apja, akit egész életében annak hitt. Ez az oka, hogy ő sosem csináltatott DNS-tesztet, könnyebb volt nem tudni az igazat.

A nagymamának egy zsidó férfival volt viszonya egészen az esküvőjéig – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Apa és fia még nem döntötték el, hogyan közöljék a hírt a családdal, és miként tudják meg a csalfa nagymamától, hogy ki is ez a titokzatos zsidó férfi.

Tehát csak óvatosan a túlzott kíváncsisággal, bár az igazság, ha fáj is, mindig jobb, mint a bizonytalanság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.