mosogatógép tisztítása mosogatás háztartási kisgépek takarítás otthon konyha lépésről-lépésre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatógépre egyfajta áhítattal tekintünk; csak betesszük az ebéd/vacsora utáni káoszt, majd kis idő múlva szinte ránk szakad a tisztaság émelyítő csodálata. Igen ám, de nem szabad elfelejteni, hogy ezt a csodagépet is illik rendszeresen és megfelelően tisztítani, ha továbbra is élvezni akarjuk ezt az időt, energiát spóroló és manikűrt kímélő háztartási gépet.

Nem is hinnéd, hogy ezeket mind beteheted a mosógépbe

A mosógép az egyik legszuperebb háztartási kisgép. Betesszük a ruhákat, beleöntjük a mosószert és az öblítőt, beállítjuk a megfelelő programot, majd hagyjuk, hogy elvégezze a munka java részét. Ám a mosógépben nem csupán ruháink és egyéb lakástextilünk tisztulhat meg. Nézd meg, mivel könnyíthetsz még a háztartási feladatkörödön.

Miközben a mosogatógép az edényeinket, evőeszközeinket és egyéb konyhai eszközünket tisztára varázsolja – persze van, ami e téren tiltólistás –, bizony nem kevés zsír-, mosogatószer- és élelmiszer-maradék rakódik le benne. Ez a kis egyveleg pedig kitűnő táptalajt képez a baktériumoknak, továbbá csökkenti a hatékony működést is. Minimum havonta egyszer alaposan ki kell tisztítani tehát a konyha egyik legféltettebb „teremtményét".

A mosogatógépet is illik rendszeresen és megfelelően tisztítani Forrás: Shutterstock

Így tisztítsd a mosogatógépedet lépésről lépésre!

1. Távolítsd el az alsó edénytartót, nézd meg a mosogatógép lefolyóját, és ha kell, távolítsd el a benne felhalmozódott lerakódást. Ezzel máris javítottad a vízelvezetését, ami hatékonyabbá teszi a mosogatógép működését, és megóvja az esetleges károsodásoktól is.

2. Önts egy csészényi fehér ecetet a mosogatógép tartályába, majd tedd az üres gép felső állványára, és jöhet is egy meleg vizes program. Ezzel segítesz a zsíros szennyeződések eltávolításában, valamint szagtalanítod is a mosogatógépet.

Távolítsd el az alsó edénytartót, nézd meg a mosogatógép lefolyóját, és ha kell, távolítsd el a benne felhalmozódott lerakódást Forrás: Shutterstock

3. Utolsó lépésként egy pohárnyi szódabikarbónát szórj szét a gép alján, majd kapcsolj be egy rövid meleg vizes programot.

Gratulálok, sikerült makulátlanul tisztára varázsolnod a mosogatógépedet, amely ezt a havonkénti gondoskodásodat tiszta edényekkel, üde illattal és hosszabb élettel viszonozza majd!

Ezek a növények túlélik az ablaktalan fürdőszoba mostoha körülményeithttp://www.life.hu/otthon/20190214-ezek-a-novenyek-tulelik-az-ablaktalan-furdoszoba-mostoha-korulmenyeit.htmlA fürdőszobát a felüdülés, a megújulás és a frissesség atmoszférája járja át, amelyhez jól illenek a zöld növények. Azonban éppen a fürdő az a helyiség, amely gyakran nélkülözi az ablakot, sajátos klímáját tekintve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virággal próbálod hangulatosabbá tenni. OtthonOrigoEzek egyetlen nő éjjeliszekrényéről sem hiányozhatnak http://www.life.hu/otthon/20190213-ezek-egyetlen-no-ejjeliszekrenyerol-sem-hianyozhatnak-haloszoba.htmlAz éjjeliszekrény kifejezetten személyre szabott darab, és ez alatt nem elsősorban a formáját és az anyagát értjük. Az, hogy mit rejt az ágyadnál lévő kis tároló, csak rajtad múlik, szokásaid, igényeid határozzák meg. Vannak azonban szinte már kötelező dolgok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen nő éjjeliszekrényéről sem. Lássuk ezeket! OtthonOrigoVadássz célirányosan albérletet – Tanácsok, hogy minél előbb költözhesshttp://www.life.hu/otthon/20190205-vadassz-celiranyosan-alberletet-tanacsok.htmlAz albérlő és a tulajdonos közti kényes kapcsolatról korábban már írtunk, most nézzük meg kicsit az albérletválasztás szempontjait. Mi alapján válaszd ki a számodra megfelelő albérletet? Mutatjuk! OtthonOrigoTüntesd el a lakásból a kutyaszőrt http://www.life.hu/otthon/20190128-tuntesd-el-a-lakasbol-a-kutyaszort-egyszeru-es-hatekony-modszerek.htmlÓriási tévhit, hogy a kutyák szőre csak tavasszal, a vedlés időszakában hullik. Bár a lakásban tartott ebek szőre nem dúsul be annyira, mint a kerti társaiké, a szőrgond így is jelen van. Ebben fogunk most segíteni. OtthonOrigo6 csodás tipp, hogy könnyebben és gyorsabban menjen a takarításhttp://www.life.hu/otthon/20180823-6-csodas-tipp-hogy-konnyebb-gyorsabb-praktikusabb-legyen-a-takaritas.htmlMár írtunk a környezettudatos tisztításról, most azonban olyan módszereket és trükköket hoztunk, melyekkel gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel végezheted el a szokásos takarítási fázisokat. OtthonOrigoA takarítás forradalma - Tények és tévhitek a gőztisztítórólhttp://www.life.hu/otthon/20171203-tenyek-es-tevhitek-a-goztisztitorol-fertotlenites-vegyszermentesen-takaritas.htmlA gőztisztítóról mindig azt hallottam, hogy szuper kis eszköz, szinte minden felületen alkalmazható, gyakorlatilag nem hiányozhat egy háztartásból sem. Kisgyerekek mellé külön ajánlják, mivel 100-nál magasabb hőfokon dolgozik, amivel mindenféle antibakteriális szer nélkül fertőtleníti a felületeket. Nos, nézzük meg mi igaz és mi nem az interneten és a fejekben lévő információkból. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.