A privát szféra iránti kereslet egyre nő, amit nem is mutathatna jobban, hogy egész kis szigeteket adnak bérbe, amelyek távol vannak a nyüzsgő városoktól. A magányt, békét kedvelők számára ideális választás egy tengerrel körbeölelt privát földrész, ami most álomból valósággá formálódhat.

Képzeld el, ahogy reggel az ablakon kitekintve az Atlanti-óceán kínálta végtelen panorámában gyönyörködhetsz. Többek között ezt is kínálja leendő tulajdonosa számára az északon lévő sziget. Az írországi High Island (Ardoileán) a maga 800 négyzetméteres területével, „szűz” földjével, nagyszámú madárpopulációjával és két természetes édesvizű tavával igazi kincs azok számára, akik nem vágynak szomszédokra.

Az írországi High Island igazi kincs azok számára, akik nem vágynak szomszédokraForrás: myhome.ie

Ám annak, aki egy ilyen szigeten kíván letelepedni, bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Az ára 396 millió forintnak megfelelő euró, de itt nem áll meg a számláló. Bár a korábban itt tevékenykedő rézbányászok hagytak maguk után házakat, ezek gyakorlatilag használhatatlanok. A sziget déli partján van azonban egy hétszer tizennégy méteres épület, ami lakható állapotban van. Ezt természetesen a megfelelő engedélyek beszerzése után lehet bővíteni vagy akár helyette újat építeni. Sőt, azt sem szabad elfelejteni, hogy híd nem köti össze a szárazfölddel, így vagy motorcsónak vagy helikopter szükségeltetik az eléréséhez.

Átszövi a történelem

Ami még érdekesebbé és ezáltal értékesebbé teszi az Ardoileán szigetet, az a rajta található kézzelfogható történelem. Bár jelenleg nem lakja senki, 3000 évvel ezelőtt minden bizonnyal otthont adott egy településnek. A régészek feltárták egy 7. században épült kolostor romjait is, de az új tulajdonos erre nem formálhat jogokat, mivel az az Ír Környezetvédelmi és Örökségvédelmi Minisztériumé.

Kattints a képre, és nézd meg a lenyűgöző szigetet:

Forrás: myhome.ie