A nők számára a szemek hangsúlyozása a sminkelés egyik legkardinálisabb pontja. A szép, tiszta tekintet sokat elárul az emberről, így nem is csoda, hogy szeretjük a lehető legszebben felöltöztetni. 

  • A tisztítás mindenekelőtt

A szép, egészséges szempilla alapja, hogy ne ártsunk neki. Azzal pedig, ha nem tisztítod rendesen minden este, nagyon komoly problémákat okozhatsz. Egyrészt az érzékeny szeműeknek könnyedén begyulladhat a szeme, másrészt pedig a fent hagyott festék annyira elnehezíti a pillákat, hogy akár le is töredezhetnek. 

A szép, egészséges szempilla alapja a szemkörnyék alapos tisztításaForrás: Shutterstock
  • A megfelelő spirál

Annyiféle szempillaspirál van a piacon, hogy az ember előbb veszik el a kínálatban, minthogy megtalálná az igazit.  Érdemes azonban rászánni az időt, hogy felmérd az általad megfelelőnek ítélt árkategóriában kapható típusokat, hiszen egy jó szempillaspirál csodákat tud tenni.

Top 10 szempillaspirál: ezekkel nem hibázhatsz!

Te is bajban vagy, amikor a szempillaspirálok széles választékával szembesülsz? Larion Oscar sminkmester segít most eligazodni a mascarák világában. Következzen a top 10 legjobb szempillaspirál!

  • A spirálhasználat jelentősége

A jó spirál valóban képes dúsítani és hosszabbítani a pillákat, ha jól használod. Talán nem olyan nagy feladat, mint a tökéletes rúzsozás, de a spirálozást sem szabad elsietni. Fontos tudni, hogy a dúsabb hatású pillákért vízszintesen is fontos enyhén jobbra-balra mozgatni a a töveknél a spirált, majd szépen ívelheted egyenesen felfelé. Ezt a mozdulatot kell többször is megismételni. A szemzugban lévő pillákat se hagyd ki. A felső pillasor után az alsó pillasoron is érdemes a vízszintes irányú mozgatással felvinni a festéket a dús hatásért. Egy dologra nagyon figyelj: semmiképpen ne maradjon csomós a festék, mert az ápolatlan hatást kelt.

A dúsabb hatású pillákért vízszintesen is fontos enyhén jobbra-balra mozgatni a a töveknél a spiráltForrás: Shutterstock
  • A ricinusolaj egy igazi csodaszer

A ricinusolaj túlzás nélkül egy igazi csodaszer. Sokan hajra is használják, de szempillára kifejezetten hatásos és ajánlott, ráadásul gyógyszertárban fillérekért szerezhető be. Az olajat estére érdemes felvinni a megtisztított szempillákra, így lesz ideje kifejteni a hatását, reggel pedig langyos vízzel érdemes átmosni. Rövid időn belül látványos eredményt érhetsz el a ricinusolajjal: rendszeres használat mellett sűrűbb és hosszabb szempilláid lesznek.