Ella, a tízéves agyhalott kislány szervei öt beteg gyereket mentettek meg a haláltól, így a szülei a gyászban mégis találtak egy kis megnyugvást. 

Ella Thatcher az úgynevezett Dravet-szindrómában szenvedett, amely miatt folyamatos epilepsziás rohamok gyötörték. Eleinte 50–55 rohama volt havonta, a tüneteket azonban végül az orvosoknak sikerült visszaszorítani félévenkénti egy rohamra. Szülei abban reménykedtek, minden rendben lesz – ezért is érte őket váratlanul, amikor az egyik, szinte a semmiből jött roham után a kislány kórházba került. Az intézményben az orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani – írja a Mirror nyomán a Bors

Forrás: Shutterstock

„Az volt a legnehezebb pillanat, amikor Ellát agyhalottnak nyilvánította a két orvos. Azt kértük, hadd lehessünk bent mi is a szobában, amikor lekapcsolják a gépekről, hogy megnézzék, lélegzik-e magától. Fogtuk a kezét, és könyörögtünk, hogy pislogjon, vagy csináljon valamit – de nem történt semmi” – mesélte a kislány édesanyja, Anna, akinek a sokk után az első gondolata az volt,  hogy Ella szerveit felajánlják másoknak. Így a gyerek szívét, tüdejét, máját, hasnyálmirigyét és veséit vették ki és adták öt súlyosan beteg gyermeknek.