Amerika leghatalmasabb maffiafőnöke volt. A mai szervezett bűnözés alapjait, amelynek fő motorja a korrupció, lényegében ő fektette le. Érdekeltségei voltak a szeszcsempészetben, a szerencsejátékban és a prostitúcióban. Soha egy gyilkosságot nem tudtak rábizonyítani, végül adócsalás miatt került börtönbe. Igazán híressé és ikonikussá a sajtó, illetve a filmipar tette. Al Capone egykori, Miami Beachen található ingatlana eladásra került.

Egy komolyabb felújítást követően Al Capone egykori kúriája 4 milliárd 200 millió forintnak megfelelő összegért került piacra. A parti, pálmafákkal körülvett villa káprázatos környezetben található. Az ingatlan 1922-ben épült gyarmati stílusban. Capone állítólag akkor vásárolta meg, amikor 8 év börtönbüntetés után szabadult.

Al Capone egykori otthonaForrás: EWM Realty International

A maffiavezér a legjobban őrzött börtönben, Alcatraz-szigetén raboskodott az utolsó 5 évében. Innen már betegen, megromlott egészségi és elmeállapotban szabadult, és 1947-es haláláig visszavonultan élt ebben a villában. Ahogy megvette az ingatlant, 200 ezer dollárt, mai értéken átszámítva körülbelül 800 millió forintnak megfelelő összeget költött az átalakításokra. Felesége, Mae Capone 1952-ben adta el a villát, azóta nem a család tulajdonában áll.

A 2800 négyzetméteres teleknek 30 méter hosszú saját partszakasza van a Biscayne-öböl felé. A fő villában négy hálószoba és három fürdőszoba van. A telken egy medence is található, annak a végében pedig közvetlenül az öböl partján egy kétemeletes nyitott pihenőház két hálószobával és egy fürdőszobával. 

A felújítás során megőrizték az épületek régi szerkezetét, de a kényelem és a dizájn kedvéért új elemeket is bevittek. A villában az eredeti jellemzők közé tartozik az art deco stílusú női fürdőszoba, a mennyezeti lámpák, a kandalló, a nappali és a tornác. Újdonságnak számítanak a francia ajtók, a parketták és a nyitott boltívek.

Kattints a képre, és nézd meg a villáról készült fotókat!

Forrás: EWM Realty International