2017-ben készült az első chunky sneaker, ami szépen lassan véget vetett a minimalista cipők korszakának. 2019-ben még mindig él a trend, sőt egyre nagyobb teret hódít magának. A tavaszi–nyári szezonban is az egyik legvagányabb viseletnek számít.

2017-ben a Raf Simons X Adidas Ozweego-kollekció volt az első, ahol a chunky fazon feltűnt. Nem meglepő, hogy az „ugly shoes”, azaz a „csúnya cipő” elnevezés is ráragadt a fazonra. Nem sokkal később a Balenciaga alkotott hasonló sneakereket, ezzel pedig el is indult világhódító útjára.

Raf Simons X Adidas Ozweego-kollekció darabja (balra) és a Balenciaga sneakere (jobbra)Forrás: Adidas, Balenciaga

A többéves minimalista trendeknek a szöges ellentétét hozta az ugly shoes a maga kissé otromba, széles fazonú, gyakran kifejezetten színes darabjaival. Ennek ellenére volt rá kereslet, szépen lassan legyűrűzött a fast fashion márkákhoz is a fazon. 2018 őszén már Budapest utcáin is egyre többet lehetett látni, és a trend nem adja magát, az idei tavaszi–nyári szezonban is rengeteg chunky közül válogathatsz az üzletekben. 

Még mindig hódítanak a chunky sneakerekForrás: Getty Images

A kontrasztos öltözködés hívei különösen szeretik a chunky fazont, ruhákkal, szoknyákkal, elegánsabb viseletekkel nagyon jól hordható ez a látványos, kissé bumfordi cipő. Érdemes akár az Instagramon is inspirálódni. 

Kattints a képre, és nézd meg a hazai fast fashion üzletek kínálatát!

Forrás: Stradivarius