Ha megcsúsztál a húsvéti előkészületekkel, mégis szívesen készítenél valami egyedi dekorációt saját kezűleg, akkor válassz egyszerű, kevés alapanyagot igénylő DIY ötleteinkből. Ejts útba egy kreatív boltot, és kezdődhet is a kézműveskedés!

Girlandvariációk 

  • Nincs is egyszerűbb dekoráció a girlandnál. Néhány papír, ragasztó és egy madzag kell csak hozzá. A klasszikus háromszöges girland mellett, ami mintás papírból önmagában is rendkívül látványos, készíthetsz nyuszis vagy répás verziókat is. A nyuszishoz egy sablont érdemes mindenekelőtt kinyomtatni, amit aztán színes, mintás papírokra lehet rárajzolni, majd kivágni. Maradék fonalakból farkincának készíthetünk pompont.
Forrás: countryliving.com, Etsy/FunstaCraft
  • A répás girlandot papírból vagy akár vékonyabb filcanyagból is el lehet készíteni. Ehhez sablon sem kell, mindössze 1,5–2 centis csíkokat kell vágni, majd meghajtani, és ragasztani a répaformát.
Forrás: http://homedecorfurnishing.win, 2.fiskars.com

Felakasztható díszek 

  • Nem feltétlenül kell több dekoráció, mint néhány barka- vagy aranyvesszőág egy vázában. Ezt pillanatok alatt húsvéti ruhába öltöztethetjük. A legegyszerűbb és igen letisztult variáció, ha vastagabb lapokból, esetleg kartonból vágunk ki címke alakú lapocskákat, amikre akár mi magunk is rajzolhatunk, de egy szép pecsétet is használhatunk. Ha már nyomdát veszünk, érdemes egy barna színt is választani, amivel a papírlapok szélét antikolni tudjuk. Egyszerű madzaggal vagy akár színes szalaggal is felköthetjük papírdíszeinket.
Forrás: Etsy/hazeleyyes, stitch.net
  • Az ágakra természetesen kerülhetnek különböző módon díszített tojások. Ha kisgyerek is van a háznál, a Kézzel készített húsvét Facebook-csoportban lelt hintázó nyuszi biztosan telitalálat lesz. Kovács Melinda kifújt tojásból, fehér és rózsaszín filcanyagból, egy kis zseníliadrótból és -fonalból készített nyuszit. A hinta alját jégkrémpálcikából vágta ki, és ugyan itt nem látszik, de a popsijáról nem hiányzik a bojt sem. Ugye, imádnivalóak?
Forrás: Kovács Melinda, coco29.com

Kettő az egyben asztaldíszek 

  • Szépen becsomagolt ajándék is lehet asztaldísz, persze csak ameddig a gyerekek rá nem vetik magukat. Apró csokitojásoknak készíthetünk papírrépákat, amihez mindössze egy téglalap alakú színes papírra van szükség, és egy kevés zöld szalagra. Ha nem is teszel bele semmit, egy kis kosárba rendszerezve 3–5 darab ilyen répa szuperül fog mutatni. Tényleg egyszerű elkészíteni, az eredmény pedig rendkívül látványos lesz.
  • Az apróságoknak egy újabb nagyszerű ötlet, amihez mindössze egy színes szalvétára és fagolyóra van szükség. A szétnyitott szalvétát pakoljuk meg apró tojásokkal, ez lesz a nyuszi pocakja. Formázzunk a szalvétának két fület, majd húzzuk fel rá az előzőleg nyusziarccal megrajzolt fagolyót. A végeredmény igazán bájos lesz!
  • Nagyobb csokiknak szerezzünk be egyszerű barna papírzacskókat. Tegyük bele a csokikat, majd kössük át szalaggal nagyjából a közepénél vagy kicsivel az alatt. A fenti részt vágjuk meg úgy, hogy két nyuszifület kapjunk, és ne maradjon el a pompon se. 
Forrás: sostrenegrene.com, Ebay