Egy plébános szerint egyfajta jelzés lehetett számunkra a Notre-Dame-ban pusztító tűz

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt -
tűzvész plébános Notre-Dame székesegyház (Párizs) egyház vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy plébános szerint üzenetet is hordozhat magában az, hogy leégett a Notre-Dame egy része.

Villámgyorsan elterjedt a Twitteren egy brit anyuka fotója, aki a Notre-Dame lángjai között Jézus alakját vélte felfedezni. Bár volt, aki szerint ez butaság, és a képen nem látszik semmi, rengetegen megosztották a felfedezést.

A Bors most ezzel kapcsolatban kereste meg Illéssy Mátyás plébánost, aki elmondta, a római katolikus vallásban jelentős szerepet játszik a tűz, ami Isten megjelenésének kísérője, jelenlétének szimbóluma. Ugyanakkor nemcsak a megvilágosodást, hanem a pusztulást is hordozza: a rosszat elemészti, a bűnösöket a pokol tüzére veti.

Azt gondolom, hogy a szörnyű tűzvész, amely a Notre-Dame-ban pusztított, lehetett egyfajta kultikus jelzés is nekünk, katolikusoknak. Figyelmeztetés arra, hogy valamit rosszul csinálunk vagy csináltunk az elmúlt időkben. Tudjuk, semmi sem örök, csak az Isten. Viszont az enyészeté nem lehet az utolsó szó, mert hiszünk a feltámadásban. Tehát a Notre-Dame megmentésében és újjáépítésében is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.