Még a legfoglalkoztatottabb férfi modellek sem olyan híresek, mint női társaik, ráadásul nem is keresnek annyit a legnagyobb kampányokkal sem. Hogy ezt az egyenlőtlenséget kissé kisimítsuk, most bemutatjuk, kik azok a férfiak, akik az elmúlt évtizedekben a divat világát uralták.  

  • 2013-ban a Forbes szerint a legtöbbet kereső férfi modell az amerikai Sean O'Pry volt, akit többek között Armani- és Calvin Klein-kampányokban láthattunk. 
Sean O'PryForrás: Instagram/seanopry55
  • Alex Lundqvist az 1990-es években robbant be, amikor Helena Christensen mellett szerepelt a Versace 1997-es őszi–téli kampányában. A svéd modellt a Guess és a Hugo Boss is foglalkoztatta.
  • Miután 2006-ban a Dolce & Gabbana Light Blue illatának arcává választották, David Gandy a világ egyik leghíresebb férfi modelljévé vált.
David GandyForrás: Instagram/davidgandy_official
  • A holland Mark Vanderloo 51 éves, mondhatni az iparág veteránja. Véletlenül lett modell, az 1990-es években elkísérte a barátnőjét egy fotózásra, ahol felfedezték. Mark leginkább Hugo Boss-kampányairól híres.
Mark VanderlooForrás: Hugo Boss
  • Tyson Beckford az 1990-es években lett a Ralph Lauren Polo vonalának arca. A sikeres modell pályafutását követően a showbizniszben maradt, a Make Me A Supermodel című modell-reality házigazdája lett. 
  • 2011-ben a tajvani–kanadai modell, Godfrey Gao történelmet írt, az első ázsiai férfi lett, akit felkértek a Louis Vuitton férfiruházati kampányához. Azóta kínai nyelvű tv-műsorokban és filmekben is szerepelt.
  • 2002-ben egy brazil modellversenyen fedezték fel Evandro Soldatit, aki Armani- és Narciso Rodriguez-kampányokban állt modellt, de a Lady Gaga Alejandro című számához készült videoklipben is szerepet kapott. 
Evandro SoldatiForrás: Instagram/evandrosoldati1
  • A ma már 51 éves svéd modell, Marcus Schenkenberg nem csak hosszú hajáról lett híres. Legemlékezetesebb alakítását a Calvin Klein-reklámokban nyújtotta a '90-es években, illetve Versace- és Armani-kampányokban is feltűnt.
Marcus SchenkenbergForrás: sight-management.com
  • Jon Kortajarena mindössze 18 éves volt, amikor 2004-ben a Just Cavalli arcává vált. Azóta a spanyol modell számtalan kampányban szerepelt – Valentino, Giorgio Armani, Chanel, Hugo Boss –, valamint a Tom Ford 2009-es Egy egyedülálló férfi című filmjében is felbukkant.
Jon KortajarenaForrás: Instagram/kortajarenajon
  • Lucky Blue Smith-t 10 éves korában fedezték fel, 12 évesen már az Yves Saint Laurent-nek dolgozott. Lucky most 20 éves, jelenleg az egyik legkeresettebb modell, olyan brandekkel dolgozik együtt, mint a Tom Ford, a Tommy Hilfiger, a Balmain és a Calvin Klein.
Ők a legdögösebb plus size férfi modellek – fotók
2016 tavaszán szerződtette egy modellügynökség az első plus size férfi modellt. Azóta a számuk igencsak megszaporodott, imádja őket a női és a férfi közönség is. Nem is csoda, talán kevésbé szálkásak, mint modelltársaik, de annyira emberiek és annyira helyesek, hogy csak szeretni lehet őket. Mutatjuk a legdögösebb plus size férfi modelleket.