Alapvetően egy empatikus, kedves embernek tartom magam, még ha nem is a szó hagyományos értelmében. Azt gondoltam, naponta valakire rávillantok egy mosolyt, és a kihívást teljesítettem. Az első napon tudatosult bennem, hogy ez többről szól, és nem annyira gondoltam át ezt a dolgot. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának áprilisi kihívását szerkesztőségünk titkára, Futár Tímea teljesítette. Az ő beszámolója következik.

Először is az a típus vagyok, akihez ne szóljanak, és ne kelljen beszélnie ébredéstől számítva 3-4 óráig. Ezt kompenzálva a nap további részében be nem áll a szám. Állítólag néha még álmomban sem. Mivel a délelőttjeim nagy részében nem szeretek kommunikálni, így mosolyogni sem. Ez alól kivételt képeznek az állatok. Ha meglátok egy cuki kiskutyát, a szám automatikusan mosolyra húzódik, bármilyen korán is legyen.

A mosoly sok kaput megnyit, és segít a kommunikációbanForrás: Shutterstock

Hiszek a mosoly erejében, ennek ellenére nekem nem működik gombnyomásra. Az arcizmaim is máshogy vannak berendezve. Tiltakoznak a kényszeresen mosolygás ellen. Nálam egy fénykép készítése is kész kínszenvedés. Egyszer egy fotós próbált rólam igazolványképet készíteni. Fél óra erőlködés után már mind a ketten leizzadtunk, de így sem sikerült normális képet produkálni.

A mosoly sok kaput megnyit, és segít a kommunikációban, de úgy gondolom, mindig csakis az őszinte formája. Egy ember arcán minden látszik egy mosolyban: a boldogság, a szomorúság, az együttérzés, a cinkosság.

Mint kiderült, egy mosoly nehezebben megy, mint gondolnánk, de az őszinte mosoly nem. Az igazi mosoly magától értődő, és az ember észre sem veszi sokszor, amikor mosolyra húzódik a szája.

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához
Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!