Jobb ember leszek! mozgalom: az őszinte mosolyé volt a főszerep áprilisban

Forrás: Shutterstock -
mosoly gesztus állatok őszinteség család április jobb ember leszek kampány 2019 Jobbemberleszek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alapvetően egy empatikus, kedves embernek tartom magam, még ha nem is a szó hagyományos értelmében. Azt gondoltam, naponta valakire rávillantok egy mosolyt, és a kihívást teljesítettem. Az első napon tudatosult bennem, hogy ez többről szól, és nem annyira gondoltam át ezt a dolgot. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának áprilisi kihívását szerkesztőségünk titkára, Futár Tímea teljesítette. Az ő beszámolója következik.

Először is az a típus vagyok, akihez ne szóljanak, és ne kelljen beszélnie ébredéstől számítva 3-4 óráig. Ezt kompenzálva a nap további részében be nem áll a szám. Állítólag néha még álmomban sem. Mivel a délelőttjeim nagy részében nem szeretek kommunikálni, így mosolyogni sem. Ez alól kivételt képeznek az állatok. Ha meglátok egy cuki kiskutyát, a szám automatikusan mosolyra húzódik, bármilyen korán is legyen.

A mosoly sok kaput megnyit, és segít a kommunikációban Forrás: Shutterstock

Hiszek a mosoly erejében, ennek ellenére nekem nem működik gombnyomásra. Az arcizmaim is máshogy vannak berendezve. Tiltakoznak a kényszeresen mosolygás ellen. Nálam egy fénykép készítése is kész kínszenvedés. Egyszer egy fotós próbált rólam igazolványképet készíteni. Fél óra erőlködés után már mind a ketten leizzadtunk, de így sem sikerült normális képet produkálni.

A mosoly sok kaput megnyit, és segít a kommunikációban, de úgy gondolom, mindig csakis az őszinte formája. Egy ember arcán minden látszik egy mosolyban: a boldogság, a szomorúság, az együttérzés, a cinkosság.

Mint kiderült, egy mosoly nehezebben megy, mint gondolnánk, de az őszinte mosoly nem. Az igazi mosoly magától értődő, és az ember észre sem veszi sokszor, amikor mosolyra húzódik a szája.

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.