A Metropolitan Művészeti Múzeum minden év májusának első hétfőjén rendezi meg a nagyszabású kiállításuk megnyitóját. A kiállítás témája egyben az este dress code-ját is meghatározza. A Met-gála az a rendezvény, ahol szabadon szárnyalhat a fantázia, ahol kevésbé az estélyi ruháké, sokkal inkább a jelmezszerű daraboké a főszerep. Mutatjuk is, mi volt a 2019-es gála témája, és milyen ruhákat viseltek a sztárok. 

A 2019-es Met-gála témája Susan Sontag: Notes on 'Camp' című, 1964-ben megjelent esszéje köré épül. A camp egyfajta látásmód, kötődik a giccshez, a posztmodernhez, a popkultúrához. Susan Sontag esszéjében a stílus kulcsfontosságú elemeiként a következőket hangsúlyozza ki: ravaszság, könnyelműség, naiv hatásvadászat és a felesleges sokkoló elemek. Ehhez mérten választották ki a sztárok az öltözéküket, amelyek valóban hozták ezeket az elemeket, a színpadiasságot és az extravaganciát. Idén ráadásul a férfiak is nagyon kitettek magukért!

Lady Gaga például komplett műsorral is készült, ráadásul négy különböző Brandon Maxwell ruhát mutatott be. Mindig levett magáról egy réteget, végül fehérneműben vonult a vörös szőnyegen. A leglátványosabb ennek ellenére is Katy Perry csilláros ruhája volt, de Cardi B, Gigi Hadid, Priyanka Chopra és Janelle Monáe ruháját is imádtuk. 

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Forrás: Getty Images
A legemlékezetesebb ruhák az elmúlt évek Met-gáláiról
Az Oscar-gála után a kedvenc vörös szőnyeges eseményünk kétségkívül a Met-gála. A Metropolitan múzeum rendezvényén évről évre új témával állnak elő a rendezők, ami meghatározza az este dress code-ját is. Gyakran már-már jelmezszerű darabokba bújnak a sztárok, hogy a lehető legbravúrosabban kapcsolódjanak az adott kiállítás tematikájához. Mutatjuk az elmúlt évek legemlékezetesebb darabjait!