Szakértő nyilatkozott a moszkvai repülőgépbalesetről: "Elkerülhető lett volna"

Moszkva repülőgépbaleset pánik szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértő arra figyelmezteti az utasokat a moszkvai repülőgéptragédia kapcsán, hogy jobban figyeljenek oda a biztonsági bemutatókra.

41-en vesztették életüket az orosz repülőgépbalesetben vasárnap. Mint ismeretes, a gép 78 emberrel a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást Moszkvában 28 perccel a felszállás után. A pilóta szerint villámcsapás történt és a hajtóművek meghibásodtak. A földet érés után kigyulladt a gép és tűzgolyóként hajtott végig a kifutópályán.

Demeter Csaba, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke a TV2 műsorában elmondta, attól, hogy egy gép villámcsapást szenved, nem feltétlenül kell, hogy ekkora tragédia történjen. Elárulta azt is, szerinte az utasoknak jobban kellene figyelniük a biztonsági bemutatókra.

Azt gondolom, a tragédia elkerülhető lett volna. Nem csak az utasok felelősségét firtatnám, a légiutaskísérők felelősségét is vizsgálnám. Hiszen az ő feladatuk a fedélzeten, hogy ilyen káoszhelyzeten is úrrá legyenek, és megpróbálják az utasokat a megfelelő vezényszavakkal irányítani. Persze mégiscsak lángol a gép... De a fedélzeti biztonsági bemutatóra általában senki nem figyel, pedig abban elmondják, hogy a csomagokat ilyenkor ott kell hagyni. A legfontosabb az, hogy minél előbb hagyjuk el a gépet.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.