Nagyon vallásos közegben nőtt fel Pásztor Anna énekesnő. Időbe telt, mire megtalálta a saját hangját, a családalapítástól azonban sokáig távol tartotta magát.

"A mi családi körülményeink olyanok voltak, hogy mindenki két oktávval magasabban beszélt és mosolygott. Ebben nőttem fel. Nagyon-nagyon hosszú folyamat volt, és a zene sokat segített abban, hogy levetkőzzem ezeket a manírokat, amelyek olyan kötelező körök voltak, amik segítettek a családunkat összetartani, a gyönyörű látszatképet megtartani, viszont belülről semmi sem volt valódi" – mesélte a Borsnak Pásztor Anna énekesnő, akinek mindkét szülője és a család más tagjai is teológusok. 

Mint mondta: a művészet és a zene sokat segített neki, rendbejött az élete, és a családjával való kapcsolata is. Ám a családalapításra sokáig nem akart gondolni. 

Pásztor Anna a családjáról meséltFotó: Szabó Gábor - Origo

"Nekem semmilyen elképzelésem nem volt a családalapításról, hosszú ideig örültem is, miután kikerültem a családból, és élveztem a szabadságot. Ezt szépen annyira kitoltam, hogy elérkeztem a negyvenedik életévemhez. A párom, aki kitartott mellettem, azt mondta: hogyha tovább húzzuk a gyermekvállalást, akkor nem marad velem. Leültem, és muszáj volt megkérdezni magamat, hogy mit akarok: megy tovább a rock&roll, és nem lesz gyerekem, vagy az eddig számomra ismeretlen, félelmetes és eddigi tapasztalataim alapján nem túl pozitív dologba belevágok. Ma már tudom, hogy a két csodás gyermekem nélkül harmincszázalékos életem lenne csak" – mondta Pásztor Anna, aki 29 éve van együtt a szerelmével.