A kert egyrészt a béke szigete, a zöld gyep, a színesen nyíló virágok és a csodásan metszett bokrok, fák otthona, másrészt a családi, baráti összejövetelek kellemes és hangulatos helyszíne. A kert tehát számtalan funkciót tölt be az életünkben, ám ezek nemcsak élvezettel, de gyakran némi felfordulással és bizony felelősséggel is járnak.

A kerítés mellett munkájára váró fűnyíró, a fűben pihenő sövénynyíró, a teraszon ide-oda tologatott kerti grill mind egy dologra vágyik: egy saját kis kuckóra, ahol biztonságban lehet. 

Számold fel a kerti káoszt! 

Senki sem szereti kerülgetni a fűnyírót, a zöld hulladékos zsákokat – amelyeket csak bizonyos időközönként szállítanak el –, de az se szerencsés, ha a kertben futkározó gyerekek rálépnek a gereblyére, netán a metszőollóra. A legjobb, amit ebben a helyzetben tehetünk, ha találunk számukra egy állandó helyet. Kézenfekvő, hogy ez a garázs legyen, de mind tudjuk, hogy ez csak akkor járható út, ha az autó többé be sem teszi oda a kerekeit. Mit tehetünk hát, ha nem kívánjuk házunkat kibővíteni? Nos, a kérdésre egyetlen logikus válasz létezik: a kerti ház.

A szerszámoknak, kaspóknak, fűnyírónak a legjobb helye a kerti kis házban leszForrás: Shutterstock

A kerti tárolók több típusa is elérhető a haza piacon, ezek közül a legpraktikusabb és legmobilabb a műanyag kerti ház, amelynek számtalan előnye van. Nincs szükség például külön alapra, egy vízszintes kavicságy elegendő a lapra szerelt ház felépítéséhez. Nem korhad, nem rozsdásodik, nem igényel semmilyen különleges karbantartási folyamatot, ezzel pedig időt, energiát és pénzt spórolunk. Különböző méretekben kapható, ezért nem kell fájó kompromisszumot kötnünk. 

Előzd meg, hogy évente kelljen újat venni, csak azért, mert nem tároltad megfelelően!

A szerszámok és egyéb kerti eszközök megfelelő tárolása nem csupán biztonsági és esztétikai okok miatt ajánlott. Elhasználódásuk, korrodálódásuk elkerülése épp annyira fontos, mint az, hogy egy helyen legyenek, és ezáltal könnyen megtaláljuk őket a kellő időben. A szerszámok esetén érdemes olyan polcrendszert tenni a kerti házba, amelyen fektetve vagy fellógatva, sérülésveszély nélkül tárolhatjuk őket. Mielőtt a kijelölt helyükre kerülnének, mindig tisztítsuk meg a szerszámokat, ezzel nem csupán a következő használatukat könnyítjük és gyorsítjuk meg, de használhatóságuk idejét is növeljük.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.