Oroszország Kazahsztán nagykövetség Észak-Korea épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagykövetségek építészetének esztétikája egyaránt függ a képviselt és a befogadó országtól. A következőkben a legimpozánsabb, legérdekesebb épületeket mutatjuk meg.

Kazahsztán nagykövetsége Washington DC-ben egy robusztus, tiszteletet követelő épületben kapott helyet. Különlegessége, hogy annak az emlékműnek a mása áll a kapuja előtt, amelyet Kazahsztánban, az ország függetlenségének 25. évfordulójára állítottak 2016-ban.

Kazahsztán nagykövetsége Washington DC-ben Forrás: kazakhembus.com

Oroszország egy igazán lendületes épülettel képviselteti magát Kuba fővárosában, Havannában. A már-már totemszerű épület erőt és hatalmat sugall.

Oroszországi nagykövetség Havannában Forrás: Wikipedia/NVO

Észak-Korea nagykövetsége Londonban nem nevezhető impozánsnak, inkább emlékeztet egy angol családi házra, mint egy ország képviseletére. Ám épp ez adja az érdekességét.

Észak-Korea nagykövetsége Londonban Forrás: Wikipedia/Boweruk

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: hoehler-alsalmy.com/Gijo Paul George
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Fulviusbsas
1 / 7
Forrás: bmeia.gv.at
1 / 7
Forrás: Wikipedia/MrPanyGoff
1 / 7
Forrás: MKFI
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Guðmundur D. Haraldsson.
1 / 7
Forrás: FDFA
1 / 7
Forrás: hoehler-alsalmy.com/Gijo Paul George
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Fulviusbsas
1 / 7
Forrás: bmeia.gv.at
1 / 7
Forrás: Wikipedia/MrPanyGoff
1 / 7
Forrás: MKFI
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Guðmundur D. Haraldsson.
1 / 7
Forrás: FDFA
1 / 7
Forrás: hoehler-alsalmy.com/Gijo Paul George
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Fulviusbsas
1 / 7
Forrás: bmeia.gv.at
1 / 7
Forrás: Wikipedia/MrPanyGoff
1 / 7
Forrás: MKFI
1 / 7
Forrás: Wikipedia/Guðmundur D. Haraldsson.
1 / 7
Forrás: FDFA
1 / 7
A világ legmeghökkentőbb múzeumi épületeihttp://www.life.hu/otthon/20190423-a-vilag-legmeghokkentobb-muzeumi-epuletei.htmlA múzeumok vezetői rájöttek arra, hogy nem feltétlenül elég csak a gyűjteményeikkel, időszakos kiállításaikkal megragadni és elbűvölni látogatóikat. Egy meglepő épület nem csupán több ember érdeklődését kelti fel és bír betérésre, de magát a vizuális, kulturális élményt is megsokszorozza. OtthonOrigoOlaszország cserbenhagyott szépséges épületei http://www.life.hu/otthon/20190204-elhagyott-helyek-olaszorszag-szepseges-romos-epuletei.htmlA falakról pereg a vakolat, a mennyezeteken tátongó lyukak teret adnak az eső okozta mérhetetlen rombolásnak. Ám nem minden elfeledett épület áll romosan, vannak, amelyekről szinte alig lehet elhinni, hogy üresen állnak. OtthonOrigoElhagyott helyek - Búvárkodj romos épületek közötthttp://www.life.hu/otthon/20180731-elhagyott-helyek-buvarkodj-romos-epuletek-falvak-kozott.htmlAz elhagyott helyek már önmagukban is rémisztő hangulatot árasztanak, ha pedig a víz alá helyezzük őket, az megduplázza a negatív vonzerejüket. Mutatjuk a tavak és tengerek mélyére süllyedt épületeket. OtthonOrigoKülönleges épületek - A híd alá építette stúdióját egy tervezőhttp://www.life.hu/otthon/20170822-kulonleges-epuletek-a-hid-ala-epitette-studiojat-egy-tervezo.htmlEgy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott. OtthonOrigoEgy szociológus, aki bútortervező lett, majd belsőépítész-irodát alapítotthttp://www.life.hu/otthon/20190531-szociologus-aki-butortervezo-lett-majd-belsoepitesz-irodat-alapitott.htmlA Geppetto Belsőépítész Iroda eredettörténete 25 évre nyúlik vissza. Az Elek testvéreket a véletlen, de talán inkább a sors fordította a későbbi hivatásuk és egyben szenvedélyük felé. Az ifjonti lelkesedés, az új utak keresése és a semmihez sem hasonlítható látásmód azóta is folyamatos inspirációs táptalajként szolgál számukra, amelyből elsőként egy egyedi bútortervező, majd kivitelező cég, később pedig egy belsőépítész-stúdió nőtt ki. A társtulajdonosnak, Elek Máténak tettem fel két, lényegre törő kérdést, ezekből tökéletesen kirajzolódik fantasztikus sikertörténetük és egyedi munkafilozófiájuk magja, ami sikerük kulcsa is egyben. Otthon--Egy 8 négyzetméteres belvárosi albérlet, ahol mindennek jutott helyhttp://www.life.hu/otthon/20190530-8-negyzetmeteres-belvarosi-alberlet-ahol-mindennek-jutott-hely.htmlBudapest belvárosában találunk egy igen aprócska, mindössze egy kisebb szoba méretű lakást, amely teljesen felszerelt: konyha, vécé és fürdőszoba is tartozik hozzá. A minilakás projekt megálmodóival, Csatószegi Beátával és Szabó Rudival, a Vacókia blog szerzőivel készített interjúnkból a 8 négyzetméteres lakás minden apró titka feltárul. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.