Nem lehetett ott lánya, Lucia esküvőjén a tragikus hirtelenséggel elhunyt Aigner Szilárd. A meteorológus három évvel ezelőtt hunyta le örökre a szemét.

„Nincs nap, hogy ne jutna eszembe apa. Főleg ilyenkor, az évforduló környékén. Az én születésnapom 4-én van, apué 5-én és 6-án ment el. Ez borzalmasan nehéz időszak, nagyon rossz kombinációja az évfordulóknak” – nyilatkozta a Blikknek Aigner Szilárd kisebbik lánya, Lucia. A meteorológus három évvel ezelőtt hunyt el. 

Lucia lassan egy éve ment férjhez, édesapja nem lehetett ott a szertartáson. „Nagyon szerette a férjemet, jóban is voltak. Ráadásul az esküvőnk napján – az ország meghatározó részével ellentétben – nálunk szépen sütött a nap, s én tudom, hogy azt ő küldte nekünk fentről” – mesélte a lapnak Aigner Szilárd lánya. 

Három éve hunyt el Aigner SzilárdForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Nővére és közte 17 év korkülönbség van. Mint mondta: most kezdenek összeérni, gyakran beszélgetnek édesapjukról. „Tudom, ez furcsán hangzik, de úgy éljük meg, hogy apu velünk van minden ünnepen, összejövetelen” – árulta el Lucia. Halálának évfordulóján a család nem a temetőbe, hanem a Duna-partra megy emlékezni. „Mi nem a temetőbe járunk, apu sem volt hajlandó erre soha, a természetet választotta mindig, és ott emlékezett meg a szeretteiről. Ilyenkor az egyik kedvenc helyére megyünk, a Duna-partra, hiszen ő is ott van” – fogalmazott Lucia.