A '90-es években már érződött ugyan a digitális világ erőteljesen érkező hulláma, de gyerekként még a szocreál játszóterek is abszolút képesek voltak egész délutánra lefoglalni minket. Ez a korszak érdekes, változatos és bájosan furcsa volt. Nézzük, mik voltak a kedvenc játékaink és a „menő cuccaink”.

Tamagocsi

Ez a cuki virtuális állatka akkoriban hatalmasat robbant. Kulcstartókon, táskákon és nyakba akasztva szinte minden gyerek hurcolt magával egy tamagocsit. Az iskolai szünetekben mindenki őrült módjára etetett, nevelgetett vagy épp feltámasztotta kis kedvencét a hirtelen érkezett halálból. Igazi szenvedély volt, ami ahogy jött, úgy is ment: hirtelen.

TamagocsiForrás: amazon.com

Színes lépcsőjáró (bolondrugó, spirál)

Ez az a játék, ami órákra lekötött minket, de a nevében sosem tudtunk megegyezni. Voltak műanyag variánsai, de a legjobbakat a fémből készültekkel lehetett játszani. Már önmagában az is élvezetes volt, ha a két kezünk között mozgattuk, a többi benne rejlő lehetőségről nem is beszélve.

Színes lépcsőjáróForrás: amazon.com

Discman

Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy útközben ne hallgathassunk épp olyan zenét, amihez kedvünk támad, pedig bizony volt élet a Spotify előtt is. Bár a '90-es évek első felében a rádiós játékok nyerteseinek 70 százaléka kazettát kért CD helyett, a walkman után mégis őrületes változást hozott a discman. A legtöbben meg sem próbálták a táskájukban elrejteni, büszkén cipelték a kezükben.

DiscmanForrás: Shutterstock

Tetrisz

Manapság a fiatalok telefonjukat nyomkodva közlekednek az utcán, nos, mi is hasonló módon jártunk-keltünk, épp csak tetrisszel a kezünkben. Nagy volt és kissé ormótlan, mi mégis imádtunk vele játszani.

TetriszForrás: Shutterstock
Ilyen volt egy hamisítatlan tiniszoba a '90-es években

A '90-es években még igazán lehetett lázadni. Akkoriban még nem a feng shui szerint rendeztük be a szobánkat, nem számított sem a színek összhangja, sem a luxus érzése. Az egyediségen és praktikusságon volt a hangsúly. Ezek tették és teszik ma is igazán különlegessé az akkori tiniszobákat. Nézd meg a képeket!

Kosárlabdakártyák

Elsősorban a fiúkat érintette, de őket teljesen beszippantotta a gyűjthető és cserélhető kosaras kártyák világa. Mi lányok gyakran elhűlve figyeltük, hogy szünetekben minden más interakciót kizárva görnyednek a padra kipakolt kártyák felett.

KosárlabdakártyaForrás: sportkartyabolt.hu

Super Mario

Az olasz vízvezetékszerelő és barátja, Luigi küzdelmeit a királylány megmentéséért szinte mindenki átélte akkoriban. A „game over” feliratot látva szinte sírni támadt volna kedvünk, egészen addig, amíg nem jöttünk rá, hogy hol és miként lehet több pályát átugrani egyszerre, így gyorsítva a játékmenetet.

Super MarioForrás: amazon.com

Kerékpárküllő-gyöngyök

Bizony, imádtunk a szabadban lenni, és a telepen páran összeverődve bringázni délutánonként. Ám elérkezett az az idő, amikor ennek a környékbeliek kevésbé örültek. A küllőgyöngyök színesek és nagyon menők voltak, emellett pedig borzasztóan hangosak, ahogy egymáshoz verődtek tekerés közben. Minket mégsem zavart, sőt!

Kerékpárküllő-gyöngyökForrás: aliexpress.com