Egy többszintes házban elkerülhetetlen legalább egy lépcső beépítése. Ám miért ragaszkodnánk a megszokott, átlagos kialakításokhoz? A most következő hihetetlenül egyedi lépcsők nyújtsanak inspirációt, hiszen ezek mindegyike már önmagában egyfajta belsőépítészeti remekmű, tehát nem csupán funkcionális, de esztétikai értékkel is bírnak.

A fém, kígyóként tekeredő lépcső szinte lebeg a padló felett. Remekül mutat ebben a padlótól a mennyezetig érő, falszerű ablakokkal rendelkező szobában, kiemelve a tér légiességét. Stabilitását a felfüggesztései adják, melyek vékony zsinórokként kötik össze a lépcsőfokokat az őket tartó felső szinttel.

A fémlépcső szinte lebeg a padló felett, remekül kiemeli a tér légiességétForrás: MLab

A titkos lépcsőház, avagy a kubizmust idéző lépcső fából és fémből készült, érdekes kialakítása, paneljei egyszerű megoldást takarnak, de a végeredmény mégis valami igazán bonyolult szerkezetként hat.

A kubizmust idéző lépcső fából és fémből készültForrás: Francesco Librizzi

Nem nevezhető helytakarékos megoldásnak, és minimalista létére kifejezetten grandiózus látványt nyújt ez a faszerkezetű, oázis búvóhelyként is használható lépcső, mely lényegében gömbölyded Z-t formázó fokokból épül fel.

Minimalista létére, kifejezetten grandiózus látványt nyújt ez a faszerkezetű lépcsőForrás: Eisa Ghasemian

Kattints a képre, és nézd meg a többi extrém és érdekes lépcsőt:

Forrás: Andrii Ortynskyi, Photonic Studio, Le Haras Hotel