A papírlámpák lenyűgöző változatossága

lámpa lámpabura otthon papírlámpa lakberendezés dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A papírlámpák már régóta jelen vannak a lakberendezési piacon. Nem is csoda, hiszen sokféle formában kaphatóak, így szinte valamennyi lakásdizájn szerves részét képezhetik. Vannak köztük, melyek visszafogottságukkal belesimulnak a térbe, de olyanokat is találhatsz, amelyek kivételes ékként uralják a szobát.

Az első papírból készült lámpák a kínai lampionok voltak, melyek fényét akkor még gyertyák adták. Európában hamar rájöttek, hogy a textil lámpabúrák helyett papírból olcsóbban készíthetnek hasonlóan szép és különleges darabokat, sőt. Formájuk folyamatosan alkalmazkodott az aktuális trendekhez, manapság a legyezőszerűek és a gömb alakúak a legnépszerűbbek.

Összegyűjtöttünk párat, hogy lásd, milyen sokféle is van:

1. Kioto papír állólámpa - praktiker.hu 5129 Ft, 2. Origami lámpaernyő - homeinfo.hu 66 579 Ft, 3. Papyrus Papír függesztéklámpa - lampaszalon.hu 19 600 Ft, 4. Regolit állólámpa - ikea.hu 14 990 Ft, 5. Retro papírlámpa - loftdesign.hu, 6. Ivan asztali lámpa - jysk.hu 1500 Ft Forrás: Life.hu

Szinte nincs olyan lámpatest, amire ne készülne papírból búra, legyen szó álló-, fali-, asztali vagy épp mennyezeti lámpáról. Színeikben és mintáikban is a lehető legváltozatosabb verziókban érhetőek el, itthon azonban a legkeresettebbek a fehér és törtfehér variánsaik.

Színeikben és mintáikban is a lehető legváltozatosabb verziókban érhetőek el Forrás: frantaagi, Celine Wright, i need a craft room

Az egyik legjobb a papírlámpákban, hogy némi kézügyességgel könnyedén átalakíthatóak – például festékkel, ragasztóval, szalagokkal, virágokkal, tollakkal stb. –, így pedig a régi, megunt darabokat sem kell feltétlen lecserélni. Sőt még a semmiből készíteni sem túl bonyolult dolog, mint az ebben a videóban is jól látszik:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.