Így tárold okosan a szezonális holmit a garázsban!

tárolás garázs bauhaus2019 polc szerszámok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A garázs elsősorban az autó felségterülete, de mind tudjuk, hogy az esetek nagy többségében egyfajta tárolóhelyiségként is funkcionál. Ha jól osztod be a teret, számtalan – akár szezonális – dolgot is tárolhatsz benne!

Nincs kerti kis házad? Ne aggódj! Okos ötletekkel bőven el fognak férni a garázsban a kertrendező szerszámok, a nyári játékok, a grillezőszett és akár még a hobbikellékek is.

Első lépés

Az évek alatt számtalan olyan holmit halmozhatsz fel, amire egyébként már nincs is szükséged. Tehát mielőtt elkezdenél bepakolni, rámolj ki! A használhatatlan dolgokat dobd ki, azokat pedig, amiket már évek óta nem használtál, add el, vagy ajándékozd oda másnak!

Mielőtt elkezdenél bepakolni, a használhatatlan dolgokat dobd ki Forrás: Shutterstock

Második lépés

Döntsd el, hogy melyik rész lesz kizárólag az autóé, és melyik szolgál majd tárolóként! Fontos, hogy kényelmesen elférj, ugyanakkor ne kelljen kicentizned a beállást sem. Az egyik legjobb módszer, ha a garázs falánál helyezed el a tárolókat, a kocsival pedig középre állsz be.

Harmadik lépés

A tárolók kiválasztásnál fel kell mérned, hogy mégis miket szeretnél a garázsban elraktározni. Értelemszerűen a grillszettnek nagyobb szabad hely kell a garázskapu közelében, míg a szerszámoknak speciális akasztós tartóra lesz szükségük. A könnyű hozzáférhetőség sem elhanyagolható szempont, így a nyitott tárolókat érdemes előtérbe helyezned a választásnál. Egy több módon is kihasználható, erős teherbírású állópolcot mindenképp szerezz be! Ennek egyik nagy előnye, hogy akár munkaasztalként is használhatod, így az aktuális igényeidhez igazodik. A stabilitása sem mellékes, és bár igen komoly súlyt bír el, érdemes a nehezebb holmikat a lenti polcokra helyezni!

A falakat se hagyd üresen: szerelj fel polcokat, de tartsd meg azt a magasságot, amit még könnyedén el tudsz érni! A szekrény is jó megoldás lehet, ha a garázstárolásról van szó, de ebben az esetben mindenképp vedd figyelembe, hogy az ajtajai akkor is nyithatóak legyenek, amikor az autó bent áll!

Szerelj fel polcokat, de tartsd meg azt a magasságot, amit még könnyedén el tudsz érni Forrás: Shutterstock

Rendszerezd, hogy mik azok, amiket az aktuális szezonban gyakrabban fogsz használni, és ezeket helyezd majd szemmagasságba vagy az egyszerűebben elérhető polcokra!

Negyedik lépés

A kisebb tárgyakat értelemszerűen dobozokba célszerű tenni, ezeket azonban mindenképp címkézd fel, hogy a lehető leggyorsabban megtaláld akkor, amikor szükséged lenne rájuk! Akkor, ha gyerekeknek is bejárásuk van a garázsba, a rájuk veszélyes holmikat tedd zárható dobozokba, így könnyedén megelőzheted a baleseteket! A legjobb azonban, ha a kisebbek csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodnak a tárolóként is használatos garázsban!

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.