Autógumiból készül az a szúnyogcsapda, amelyet tudósok fejlesztettek ki

Forrás: James Gathany / Wikipedia -
szúnyog Bálint György szúnyogcsapda szúnyogriasztó Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország Bálint gazdája, azaz Bálint György osztott meg egy cikket a közösségi oldalán, amelyben bemutatnak egy új szúnyogcsapdát, amely autógumiból készül. Igazán figyelemreméltó találmány. 

A hamarosan 100 éves Bálint gazda, azaz Bálint György osztott meg egy cikket a közösségi oldalán, amelyben egy olyan szúnyogcsapdát mutatnak be, amelyet tudósok fejlesztettek ki.

Az újrahasznosítás jegyében autógumiból készül. Ennek két darabját száj formában illesztik egymáshoz, alul egy szelep szolgál a folyadék kivezetésére - írja a Morzsafarm.

Az aljába egy nem mérgező folyadékot öntenek, amely a feromonjaival azt sugallja a nőstényeknek, hogy ez egy biztonságos hely a peterakáshoz. A petéket hetente kétszer kiöntik, a folyadékot átszűrik, mielőtt újra használnák.

A szakértők szerint ez nemcsak költségkímélő, de a csípőszúnyogok egyébként is előszeretettel keresik fel peterakásra az abroncsokat.

Így védekezz természetes módszerekkel a szúnyogok ellenhttp://www.life.hu/otthon/20190620-igy-vedekezz-termeszetes-modszerekkel-a-szunyogok-ellen-a-nyaraloban.htmlA nyári estéket igencsak meg tudják keseríteni a szúnyogok, melyek csak arra várnak, hogy a gyanútlanul szabadon hagyott bőrfelületekre szálljanak, és már szúrnak is. Nem a fájdalom, hanem az általuk esetleg terjesztett betegségek, és a szúrásuk után maradt vörös, viszkető foltok azok, melyeket mind szeretnénk elkerülni. Az irtásuk már zajlik, de érdemes mindent megtennünk azért, hogy a túlélőket is távol tartsuk magunktól. OtthonOrigoÁlomotthonok – Keleti elegancia a luxus köntösébenhttp://www.life.hu/otthon/20190615-alomotthonok-keleti-elegancia-es-luxus.htmlEgy magántulajdonban lévő dombon, Hongkongban áll egy ház, ami már két tulajdonost is kiszolgált. Amikor másodszorra cserélt gazdát, az új lakók úgy érezték, ráférne egy alapos átalakítás és felújítás. Ezzel pedig egy döbbenetesen letisztult, elegáns és kényelmes otthon született. OtthonOrigoHulladékmentesen él a magyar család, elárulták, hogyan csináljákhttp://www.life.hu/otthon/20190618-hulladekmentesen-el-a-magyar-csalad-elarultak-hogyan-csinaljak.htmlNagyjából 50 ezer forintot spórol havonta az a magyar család, akik hulladékmentesen élnek. OtthonOrigoÍgy tartsd távol az otthonodtól a pókokathttp://www.life.hu/otthon/20190618-igy-tartsd-tavol-otthonodtol-a-pokokat.htmlA pókokat sokan szeretnék a lakásukon kívül tudni – így tartsd távol őket az otthonodtól. OtthonOrigoFokhagymapucoló trükkön ámul az internet – videóhttp://www.life.hu/otthon/20190618-fokhagymapucolo-trukkon-amul-az-internet.htmlEgy nő fokhagymapucolós videóján ámul az internet. OtthonOrigoEladó villák és kúriák 300 millió felett – Budapesti drágaságokhttp://www.life.hu/otthon/20190615-elado-villak-es-kuriak-300-millio-felett-budapesten.htmlA budapesti kúriák és villák gyakran igen lepusztultan várják új tulajdonosaikat, ám áruk ettől még nem lesz egy átlagos ember számára csábító. A most következő lista természetesen nem reprezentatív, hiszen nem a legdrágábbakat, hanem a 300 milliós vagy afeletti áron kínált ingatlanok közül emeltük ki a legérdekesebbeket. A II. kerület nagyon népszerű ebben az árfekvésben, de találkozhatsz egy kőbányai villával is. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.