Dugók és lezárások nehezítik az autós utazást Horvátországba

Forrás: Shutterstock -
dugó lezárás Horvátország autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan választják nyaralásuk helyszínéül Horvátországot, hiszen autóval is elérhető távolságra van. Idén azonban nem lesz olyan egyszerű lejutni, mint eddig: lezárások és dugók nehezítik az utazást.

Horvátország gyönyörű tengerpartjai és elérhető távolsága miatt kedvelt úti cél a magyarok körében, de idén valószínűleg nehezebb lesz a lejutás, mint eddig. A Mura-híd felújítása miatt július 31-ig zárva lesz a Letenye–Gorican közúti határátkelőhely, ezért a nyaralók és autóbuszok mellett kamionosokra is kell számítani ezen a szakaszon.

Krk Európa egyik legszebb tengerpartja Forrás: Shutterstock

Mivel a legnagyobb torlódásra hétvégéken lehet számítani, hétköznapi indulási időpontot javasolnak, valamint kerülőt, főleg az Isztriai-félszigetre utazóknak az M70-es autópályán Szlovénia felé – írja a Bors. Fontos tudni, hogy szeptember közepéig Horvátországban tíz százalékkal emelkedik az autópályadíj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.