Ezeket a területeket feltétlenül tisztán kell tartanod az otthonodban

higiénia otthon tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy melyek azok a területek az otthonunkban, amelyeket mindenképpen tisztán kell tartanunk, különben komoly fertőzéseket kockáztatunk.

A higiénia és a tisztaság nem feltétlenül ugyanazt jelenti, hiszen tűnhet teljesen tisztának is egy felület, amin egyébként hemzsegnek a baktériumok. A The Sun közölt egy jelentést arról, mely területeket és mikor kell takarítani.

Ezeket a területeket kell alaposan takarítani Forrás: Thinkstock

Nagy figyelmet kell fordítani a higiéniára akkor, amikor ételeket készítünk, a mosdó használatakor, háziállatok tartása esetén, és abban az esetben, ha a családban valaki beteg. „Az élelmiszerekkel érintkező felületek tisztítása létfontosságú, főleg, ha nyers húsokat készítünk elő, vagy szendvicseket, harapnivalókat gyártunk” – áll a jelentésben. Ezek mellett a tisztításra használt eszközök fertőtlenítése is kiemelten fontos, és a fertőzések elkerülése érdekében a ruházat, az ágyneműk, a mosdó és fürdőkád vagy zuhanyzó rendszeres és alapos takarítása is lényeges a fertőzések elkerülése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.