Olaszország nem csupán a változatos és mesés tájai miatt kivételes európai ország, a mindent átjáró impulzív, mégis nyugtató energiái feltöltik az ember lelkét. Ki ne szeretné ezt az otthonában is érezni anélkül, hogy mediterrán stílusban átépíttetné? Hoztunk némi segítséget ahhoz, hogy nyáron Itália beköltözhessen a lakásodba.

A teraszon, erkélyen való étkezés igazán olaszos, de ehhez elengedhetetlen a kényelem. Cseréld le a fehér műanyag székeket és asztalt, és válassz helyettük fából készülteket, amiket feldobhatsz pár színes díszpárnával. A reggeli legyen egy kellemes sajttál, ebédre egy finom pasta, estére pedig saláta és grillezett hús. Tökéletes olasz életérzés!

Válassz fából készült székeket és asztalt az erkélyedreForrás: Shutterstock

A csíkos napernyőkről a legtöbbünknek az olasz Riviéra ugrik be, amit könnyedén bevihetsz a kertedbe, vagy épp az erkélyre. Árnyék és édes nosztalgia egyben. A csíkokról azonban a lakásban sem kell lemondanod, hiszen a szőnyeg, a kanapé, a függöny mintáiban is visszaköszönhetnek.

A függöny mintáiban visszaköszönhetnek a csíkokForrás: Shutterstock

A kis lampionok, fényfüzérek az olasz éjszakai kisvendéglők hangulatát idézik. Így tökéletes választás kertben, teraszon vagy akár a lakásban is.

A kis lampionok, fényfüzérek az olasz éjszakai kisvendéglők hangulatát idézikForrás: Shutterstock